Hrdinovia či babráci? Už po zajtrajšom súboji proti Walesu naznačia naši futbalisti (na snímke zľava Martin Škrtel, Kornel Saláta, Ján Ďurica, Marek Hamšík a Stanislav Šesták), čoho sú na šampionáte schopní.TASR
StoryEditor

Šok od tipujúcich. Na titul favorizujú aj Slovensko

10.06.2016, 00:00
Stávkujúci veria na šampionáte našim futbalistom. Popri Francúzsku sú podľa spoločnosti Niké pre nich najväčšími kandidátmi na zisk titulu.

O takejto dôvere by slovenskí hokejisti pred štartom turnaja mohli iba snívať. Podľa zistení HN považujú tipujúci futbalistov Slovenska popri Francúzsku za najväčších favoritov na zisk titulu majstrov Európy. Potvrdil to riaditeľ pre kurzové stávky spoločnosti Niké Richard Slušný. „Zatiaľ tipujúci na celkový triumf na šampionáte najviac veria domácim a šokujúco druhým najväčším favoritom je Slovensko,“ povedal pre HN. Na to, že o mesiac budú zverenci trénera Jána Kozáka v Paríži korunovaní za nových majstrov Európy, stavilo už vyše tisíc tipujúcich, pričom najvyšší vklad bol prijatý za 100 eur. „V prípade nášho úspechu výhercovi vyplatíme 12-tisíc eur,“ hovorí Slušný. Slováci vstúpia do hry pri historicky prvom štarte na európskom šampionáte už zajtra, keď sa o 18.00 hod. stretnú v Bordeaux proti výberu Walesu.

Pozrite si zostrih z posledného víťazstva Slovákov:

Za tisícku na Slovensko
Vydarená príprava, skúsený tréner Ján Kozák, kvalitné mužstvo a tiež silný vplyv patriotizmu mohol spôsobiť u tipujúcich aj to, že v zajtrajšom zápase s Walsom našich futbalistov vysoko favorizujú. „Prevažujú tipy na víťazstvo Slovenska v tomto zápase. Až 70 percent tipujúcich verí vo víťazstvo, 20 percent odhaduje remízu a zvyšných desať prehru,“ uviedol marketingový manažér spoločnosti Fortuna Tibor Švarda. Pred nedávno skončenými majstrovstvami sveta v hokeji väčšina stávkujúcich predpokladala, že nepostúpime zo základnej skupiny. V prípade futbalového šampionátu platí pravý opak. „V súvislosti s úspechom v skupine je zatiaľ najviac tipovaným variantom, že postúpime a zahráme si v osemfinále EURO 2016,“ konštatuje Švarda. Rovnaký variant nám potvrdili aj z konkurenčnej stávkovej spoločnosti Niké. Dva dni pred prvým zápasom bolo najvyššou vloženou sumou na niektorú z ponúkaných príležitostí dvetisíc eur. Túto sumu stavil tipér na to, že Slovensko skončí v skupine do 3. miesta. Ak sa to Škrtelovi a spol. vo Francúzsku podarí, vyhrá 3 300 eur.

Zaostrené na úvodný výkop
Pri zisťovaní najuletenejšieho tipu spomedzi všetkých z dvoch najväčších slovenských spoločností prišlo k vzácnej zhode. A to dokonca v nie príliš štandardnom tipe. „Zatiaľ ,vyhráva‘ asi tiket, na ktorom klient za tisíc eur tipoval, že úvodný výkop otváracieho zápasu medzi domácim Francúzskom a Rumunskom bude mať hosťujúci tím,“ povedal Tibor Švarda. Rovnakú stávku no ešte za dvojnásobne vyššiu sumu uzavrel aj tipér v Niké. Kde zobrali tú istotu, že pomerne vysokú sumu stavili na túto neštandardnú stávkovú príležitosť? Vychádzali takmer s istotou z histórie. Počas doterajších štrnástich turnajov majstrovstiev Európy sa nikdy nestalo, aby mala usporiadateľská krajiny úvodný výkop. Ako správny hostiteľ sa tejto možnosti vždy vzdá v prospech súpera – tentoraz Rumunska. Či sa to stane aj teraz a tipujúci sa budú môcť tešiť z výhry ešte skôr, ako sa rozohrá lopta zo stredového kruhu, dozvieme sa už dnes večer.

01 - Modified: 2024-04-19 09:55:49 - Feat.: - Title: Slovensko a Taliansko by mohli uzavrieť dohodu o policajnej spolupráci 02 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 03 - Modified: 2024-04-18 08:41:13 - Feat.: - Title: Na Slovensko mieri slávny fast food. McDonald´s a Burger King dostanú ďalšieho veľkého konkurenta 04 - Modified: 2024-04-18 09:00:00 - Feat.: - Title: Instagramový trend Cash Catch dorazil aj k nám. Kde na Slovensku môžeš nájsť ukryté peniaze? 05 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 13:18