Marek HamšíkTASR/M. Svítok
StoryEditor

Česi favorizujú v úvodnom zápase Slovákov, Walesania sa zamerali na Hamšíka

10.06.2016, 14:26
Autor:
TASRTASR

Dva odlišné štýly hry, no v každom mužstve jeden futbalový zázrak menom Gareth Bale. Teda aspoň obrazne. S waleským krídelníkom by si to mal podľa predpovedí médií rozdať slovenský líder Marek Hamšík, no nielen o nich bude sobotňajší vzájomný duel B-skupiny na EURO 2016. Český server aktualne.cz pasuje do role favoritov zverencov Jána Kozáka.

Duel Slovenska proti Walesu sprevádza množstvo nezodpovedaných otázok. Na časť z nich by mal v sobotu v Bordeaux odpoveď Gareth Bale, na ktorého pleciach leží úspech celého mužstva. Krídelníka Realu Madrid prirovnali viaceré svetové médiá v uplynulom období k Marekovi Hamšíkovi, keďže práve títo dvaja by mali byť kľúčovými postavami pri určení finálneho skóre. České médiá si však kladú aj iné rečnícke otázky: "Dostihne Peter Pekarík Garetha Balea? A vychytá hviezdu Realu Madrid plzenský Matúš Kozáčik? Walesania sa zasa obávajú záložníka Mareka Hamšíka," napísal web aktualne.cz.

Favorita duelu mali problém určiť aj stávkové kancelárie. Tipujúcim ponúkli síce vyrovnané, no mimoriadne vysoké kurzy na víťazstvo jedného či druhého mužstva a za najpravdepodobnejší scenár pokladajú ten remízový. Českí novinári sa však priklonili na slovenskú stranu: "Proti Walesu budú miernymi favoritmi, už len pre výsledky v uplynulých zápasoch, z ktorých vyniká prekvapivá výhra na ihrisku Nemecka."

Nielen české médiá vnímajú súboj Wales - Slovensko ako duel Bale vs Hamšík. Na ostrovoch sa už niekoľko dní venujú detailnému predstaveniu stredopoliara SSC Neapol. Portál walesonline.co.uk ho pasuje za kľúčového lídra Kozákovho výberu, pričom u Hamšíka a Balea našiel množstvo podobností. Jednu z nich pomenoval takto: "Je Hamšík kapitán? Nie. To je ďalšia podobnosť s Baleom," píše sa na portáli. "Dostáva sa mu toľko priestoru a pozornosti ako Baleovi. Jednoducho v slovenskom tíme má rovnakú rolu ako Bale v tom waleskom."

Waleskí novinári si uvedomujú silu slovenského tímu, aj preto v úvode piatkovej analýzy napísali: "Ak nič iné, sobotňajší otvárací zápas EURO 2016 prinajmenšom obleje prichádzajúcich waleských fanúšikov studeným potom pri vyslovení slova 'Slovensko'."

01 - Modified: 2024-04-19 09:55:49 - Feat.: - Title: Slovensko a Taliansko by mohli uzavrieť dohodu o policajnej spolupráci 02 - Modified: 2024-04-19 12:30:00 - Feat.: - Title: Choroba minulého storočia sa vracia v plnej sile. V Česku si už vyžiadala životy, zvýšený počet prípadov nákazy je aj u nás 03 - Modified: 2024-04-19 13:00:00 - Feat.: - Title: Demänovská ľadová jaskyňa je už úplne bez ľadu. Čoskoro pravdepodobne zmenia aj jej názov 04 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 05 - Modified: 2024-04-18 08:41:13 - Feat.: - Title: Na Slovensko mieri slávny fast food. McDonald´s a Burger King dostanú ďalšieho veľkého konkurenta
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 12:50