10.08.2004, 00:00
Autor:
HNHN

CHÝBAJÚCA fotografia v pase ohrozuje účasť Erica "úhora" Moussambaniho z Rovníkovej Guiney na olympiáde v Aténach. Funkcionári národného olympijského výboru oznámili Moussambanimu, že nevedia nájsť jeho fotografiu a nemôžu tak skompletizovať jeho olympijskú prihlášku. Moussambani sa zviditeľnil na OH 2000 v Sydney suverénne najhorším časom (1:52,7 min) na 100 metrov voľným spôsobom. Deň predtým Austrálčan Ian Thorpe skončil výkonom lepším o sedem sekúnd (1:45,83 min.) druhý na dvojnásobnej trati. (TASR)
ORGANIZÁTORI hier očakávajú napriek pomalému predaju vstupeniek, ktorý sa rapídne zvýšil až v posledných týždňoch, zaplnené štadióny. Organizátorom, ktorých cieľom je predať 3,4 milióna vstupeniek, sa doteraz podarilo predať 2,4 z celkového počtu 5,3 milióna vstupeniek. Za posledné týždne predaj rapídne narástol, v minulom týždni ich predali vyše 284 tisíc. (TASR)
BASKETBALOVÁ hviezda zo zámorskej NBA Yao Ming bude vlajkonosičom čínskej výpravy na piatkovom otváracom ceremoniáli. Yao je pivotom tímu zámorskej NBA Houston Rockets a v nedeľňajšom prípravnom zápase proti Švédsku (87:63) zaťažil konto súpera 23 bodmi. Čína vyslala do Atén historicky najväčšiu olympijskú výpravu, v ktorej je 407 športovcov a 203 trénerov.
GRÉCKY národný meteorologický ústav predpovedá na prvý týždeň olympiády v Aténach teploty vzduchu pohybujúce sa okolo 39 stupňov Celzia. Vlna teplého vzduchu, ktorú privievajú južné vetry zo Sahary, zapríčiní v juhovýchodnej Európe tropické horúčavy. Mierne ochladenie na 35 stupňov Celzia očakávajú až počas druhého týždňa olympiády. (TASR)
CEZ VÍKEND sa na Olympijskom štadióne v Aténach konala generálka na otvárací ceremoniál. Veľkolepú šou sledovalo na tribúnach donedávna kritizovaného olympijského stánku spolu 35-tisíc vyžrebovaných divákov. Podľa informácií usporiadateľov predstavia účinkujúci pri slávnostnom ceremoniáli návštevníkom emocionálny antický príbeh s "dotykom" modernej doby. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 05:50