StoryEditor

Lotyši chcú potrápiť ďalšieho favorita

18.06.2004, 00:00

Nedeľa -- skupina A
Lotyšsko -- Nemecko
20.45, Porto
Rozhodca: Riley (Angl.)

Lotyšsko chce vo svojom druhom vystúpení na ME potrápiť po Česku (1:2) aj ďalšieho favorita -- Nemecko. Nováčik na európskom šampionáte držal proti zverencom Karela Brücknera nádejný stav 1:0 až do 73. minúty, potom sa už prejavila sila súpera, ktorý po góloch Baroša a Heinza dramatický duel nakoniec zvrátil vo svoj prospech. Lotyšský tréner Alexanders Starkovs už ráta s účasťou uzdraveného Paharsa z anglického Southamptonu. Nemecko chce zvíťaziť viacgólovým rozdielom. V konečnom účtovaní môžu v skupine troch vyrovnaných mužstiev zavážiť aj lepšie skóre. Aj preto sa proti Lotyšsku vráti k tradičnej útočnej zostave s nasadením dvoch útočníkov -- Bobica a Kuranyiho.
Rudi Völler, tréner Nemecka: Remíza s Holandskom je dobrý výsledok a aspoň sa vyvarujeme akéhosi sebauspokojenia, ktoré by mohlo nastať v prípade ľahkého víťazstva. V súboji s Lotyšskom sa pokúsime rozhodnúť čo najskôr, aby sme neopakovali časkú drámu. Rozhodujúci však bude posledný zápas s Českom, v ktorom pôjde o všetko.
Alexanders Starkovs, tréner Lotyšska: Prečo by sme neboli schopní zdolať Nemcov? Náš tím ukázal, že vie zahrať s papierovým favoritom veľký zápas. Aj Nemecko má svoje slabiny, iba ich musíme využiť, rovnako ako sme našli obrannú medzeru u Čechov. S Paharsom v útoku budeme silnejší. Marjan dokáže strieľať góly, je pre nás tým, čím je pre Nemcov Ballack.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 07:03