StoryEditor

Cíger po finále ešte hokejku do kúta neodloží

10.04.2003, 00:00
Tretí raz získal do svojej zbierky titul majstra Slovenska kapitán "belasých" Zdeno Cíger. Bolo to jeho štvrté finále a skúsenosti, ktorými táto hokejová osobnosť disponuje, boli v dôležitých zápasoch cítiť. Svojím vitálnym korčuľovaním, príkladnou bojovnosťou a kreatívnou hrou rozdával radosť z hokeja. Bol jednoducho správnym mužom na správnom mieste.
  • Domáce zadosťučinenie pre trénerského mága
  • Na pohľad jednoduchý scenár -- 4:0 na zápasy...
    -- Môže sa to tak zdať, ale bolo to oveľa náročnejšie finále než hovorí výsledok série. Košičania boli dôstojným súperom, no my sme dokázali lepšie zvládnuť kľúčové chvíle v zápasoch. Najmä víťazstvá v prvom a treťom zápase boli zlomové. Lepšie sme zvládali náročné situácie, vedeli sme dať góly v kľúčových chvíľach, a to rozhodlo. Košičania boli však nebezpeční, technickí, rýchli, dobre korčuľovali. Mladíci ukázali snahu aj perspektívnosť.
    Iste neľutujete, že ste sa predsa len vrátili na extraligovú scénu po odmlke a sklamaní i zdravotných problémoch, ktoré ste si priniesli v minulej sezóne spoza mora?
    -- Cítim sa v Slovane dobre, čo je zásluha skutočného odborníka Júliusa Šuplera, ale aj celej partie, ktorá bola oduševnená, správne naladená a vnútorne silná. Prejavili sme odolnosť pri tlaku súpera a dokázali sme vyťažiť zo svojich predností.
    Pred štvrtým finálovým zápasom boli i hlasy, že Slovan si nenechá ujsť atmosféru osláv na domácom štadióne a popustí opraty, aby potom triumfoval doma. Boli to opodstatnené reči?
    -- Vyskytli sa takéto úvahy, ale iba medzi priaznivcami, nie hráčmi. To by bol veľmi riskantný ťah. Všeličo sa môže stať a vývoj zápasov by zrazu nabral iný spád. Neponechali sme nič na náhodu a našim fanúšikom sa ešte revanšujeme za podporu.
    Vnímali ste svoju rolu aj tak, že bolo treba burcovať spoluhráčov?
    -- Nie som zástancom veľkých rečí a silných slov. Radšej ukážem niečo v akcii a ostatní, keď to vidia, tak sa pridajú.
    Hitom v šatni sa stala skupina Horkýže slíže, ktorá pesnička vás najviac burcovala?
    -- Zvykol som si na túto kapelu, ale nejako špeciálne som sa nepotreboval dostávať do tranzu prostredníctvom jej skladieb. Pokiaľ ide o ďalšie rituály, teším sa na to, že brada pôjde dolu. Svrbela, bol to u mňa nezvyk.
    Je cítiť, že ste vo svojej hokejovej koži. Aké sú vaše plány na ďalšie obdobie?
    -- Povedal som si, že by nebolo od veci, keby som hokejku v tejto sezóne ešte neodložil do kúta. Mám chuť si zahrať aj v národnom tíme. Rozprával som sa už na túto tému s trénerom Františkom Hossom a dohodli sme sa, že sa zapojím do prípravy pred MS. Pokiaľ ide o Slovan, všetko nasvedčuje tomu, že v ňom zostanem aj v budúcej sezóne.
    menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
    19. apríl 2024 20:08