TASR/Radovan Stoklasa
StoryEditor

Myjava doma prehrala s rakúskym tímom, z Európskej ligy vypadla

07.07.2016, 20:08
Autor:
TASRTASR

Futbalisti Spartaka Myjava prehrali vo štvrtkovom domácom odvetnom stretnutí prvého predkola Európskej ligy UEFA 2016/2017 s rakúskym tímom Admira Wacker Mödling 2:3 a nepostúpili do nasledujúcej kvalifikačnej fázy. Kopaničiari tak nevyužili nádejnú remízu 1:1 z prvého zápasu na pôde súpera. Do ich siete skórovali Markus Wostry, Dominik Starkl a Stephan Zwierschitz, za domácich sa strelecky presadili Erik Daniel a Štefan Pekár.

Admira v druhom predkole narazí na azerbajdžanský Käpäz PFK.

      Odvetné stretnutie 1. predkola EL:
      Spartak Myjava - Admira Wacker Mödling 2:3 (1:2)
      Góly: 30. Daniel, 89. Pekár - 2. Wostry, 27. Starkl, 57. Zwierschitz, rozhodovali: Ulusoy - Kan, Ersoy (všetci Tur.), ŽK: Bílovský, Daniel, Sládek - Starkl, 2057 divákov
      /prvý zápas 1:1, do 2. predkola postúpila Admira/
      Zostavy:
      Myjava: Hruška - Kukoľ (84. Černáček), Ostojič, Machovec, Mehremič - Kóňa, Marček (46. Pekár) - Daniel, Bílovský, Duga (46. Sládek) - Kolár
      Admira: Siebenhandl - Zwierschitz, Wostry, Strauss, Pavič - Ebner, Lackner - Bajrami, Knasmüllner (66. Toth), Grozurek (46. Sax) - Starkl (80. Monschein)

Myjavčania nechceli v odvete inkasovať, no tento zámer im nevyšiel hneď v 2. minúte. Po rohovom kope vystrelil Starkl, na jeho pokus ešte Hruška stačil, ale na Wostryho dorážku hlavičkou už nemal  nárok. Vzápätí mohol vyrovnať Daniel, ale Siebenhadl podržal rakúske mužstvo. Po divokom začiatku sa hra upokojila vo fáze medzišestnástkového futbalu, väčšie nebezpečenstvo však stále hrozilo z kopačiek hostí. Spartak nedotiahol dva sľubne vyzerajúce protiútoky pre pokazené finálne prihrávky. V 27. minúte sa Admira dostala do dvojgólového náskoku zásluhou Starkla po závare v pokutovom území domácich, ktorý nápadne pripomenul úvodný zásah. Už o tri minúty neskôr sa Myjave podarilo znížiť, keď v sieti skončil Danielov center. Nasledoval zmätok v myjavskej šestnástke, Hruška musel zachraňovať pri strele Bajramiho. V závere prvého polčasu pre ofsajd neplatil vyrovnávajúci Dugov gól.

Spartak potreboval na postup ovládnuť druhé dejstvo minimálne dvojgólovým rozdielom, cez prestávku tak na ihrisko prišli Pekár aj Sládek. Väčšinu akcií domáci ťahali po pravej strane cez Daniela.  Ovocie to však neprinieslo, naopak, v 57. minúte prekonal Hrušku hlavičkou Zwierschitz, ktorý zužitkoval silnú štvrtkovú zbraň Admiry - rohový kop. Na Kopaniciach začal hroziť nepríjemný výsledok,  ale Hruška tentoraz chytil pokus Starkla. Po hodine hry prišiel skrat v rozohrávke hostí, Kóňa zachytil loptu, tá sa dostala k Pekárovi, no jeho strela neprešla na bránku. Vo vyloženej príležitosti potom zlyhal Sládek. Admira prežila tento moment a bez väčších problémov až do 89. minúty, keď striedajúci Pekár pekne skóroval z priameho kopu a stanovil rezultát.

      Hlasy:
      Mikuláš Radványi, tréner Myjavy: "Do zápasu sme vstúpili zle, ihneď sme inkasovali, čo dostalo súpera na koňa. Moji zverenci boli potom nervózni, nevedeli sme sa dostať do hry a čoskoro sme zaostávali 0:2. Strelili sme síce kontaktný gól, ale protivník to ustrážil. Cez prestávku som na trávnik poslal dvoch ofenzívnych futbalistov, po treťom zásahu v našej sieti však bolo po súboji. Oponent postúpil zaslúžene, bol nebezpečnejší v ofenzíve, musím mu zagratulovať."
      Oliver Lederer, tréner Admiry: "Samozrejme, som spokojný s postupom do druhého predkola. Pre naše mužstvo to je veľmi dobrý výsledok."

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
23. apríl 2024 22:51