StoryEditor

Najhoršia olympiáda v histórii, znie z Číny: Hlavne nech sa naši športovci vrátia z Ria živí

02.08.2016, 10:51
Autor:
chocho
Olympiáda v Riu ešte nezačala a Číňania už majú skúsenosti s krádežami, podvodmi či katastrofálnym ubytovaním.

Že blížiaca sa letná olympiáda v brazílskom meste Rio de Janeiro hrozí problémom, je už známe. Jeden z mnohých kritických hlasov znie aj z Číny. V krajine nespokojnosť ešte vygradovala a v Číne sa po novom dokonca hovorí o najhoršej olympiáde v histórii.

Zdá sa, že Číňania na to majú pádne dôvody. Uvádza ich portál BBC.

Krádeže, podvody a katastrofálne ubytovanie

Čínske štátne média ešte v apríli vyjadrili obavy o bezpečnosť svojej výpravy. Vtedy sa v Riu konali skúšobné a iné spoločenské podujatia. Čínske šermiarky okradli a členovia streleckého tímu objavili neoprávnené platby z ich kreditných kariet.

Tento týždeň ministerstvo zahraničia varovalo čínskych turistov, aby sa vyhli nebezpečným oblastiam Ria a prisľúbilo zvýšenie ochrany pre svojich športovcov po tom, ako sa prekážkari stali obeťami podvodu.

Čínsky prekážkar Shi Dongpeng povedal médiám, že jeho batožina bola ukradnutá po prepracovanom podvode.

Ďalšou kapitolou je ubytovanie pre športovcov. Čínske médiá ho opisujú ako chatrné a niekedy aj ako nebezpečné. Za zmienku stojí diera v strope, netečúca voda alebo ubytovanie bez elektriny.

Hlavne nech sa vrátia živí

Na sociálnych sieťach sa veľkého ohlasu dočkalo video čínskeho stolnotenisového reprezentanta Fan Zhendong, ktoré ukazuje, ako si s kolegami z výpravy museli sami vešať záves v sprche.

WEIBO

Na čínskych sociálnych sieťach preto vypukol boom s komentármi s hashtagom #RioOlympics. Veľmi často pritom ide o tragikomické komentáre rozčarovaných Číňanov, ktorí neveriacky krútia hlavami.

„Jeden veľký vtip,“ píše užívateľ čínskej sociálnej siete Weibo. Ďalší sa vyjadril, že hlavnou úlohou čínskych atlétov na tejto olympiáde je vrátiť sa živí. Iný odporúča vyslať do Ria podporné tímy z Číny. Mnohí sa zhodli, že hry v Riu budú „najhoršou olympiádou v histórii“.

01 - Modified: 2024-04-25 10:55:29 - Feat.: - Title: Štátny tajomník rezortu zahraničia Eštok absolvoval konzultácie v Číne v rámci príprav návštevy Fica 02 - Modified: 2024-04-25 10:35:09 - Feat.: - Title: Čína údajne poskytuje prístav pre ruskú loď spájanú s dodávkami zbraní z KĽDR 03 - Modified: 2024-04-25 09:03:29 - Feat.: - Title: Takmer polovica veľkých čínskych miest sa potápa, tvrdí štúdia 04 - Modified: 2024-04-24 20:53:48 - Feat.: - Title: Europoslanca Kraha z AfD vyšetrujú pre možné úplatky z Ruska a Číny 05 - Modified: 2024-04-24 09:16:15 - Feat.: - Title: „Otec“ moderných škodoviek smeruje k Číňanom. Slovák dohliadne aj na tvary MG
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 15:32