StoryEditor

Raúl pre Manchester "veľkým sústom"

10.04.2003, 00:00
Autor:
HNHNSITASITA

Skvelé predstavenie ponúkli divákom v utorok večer aktéri štvrťfinálového duelu Ligy majstrov 2002/2003 na štadióne Santiaga Bernabea, kde domáci Real zdolal anglický Manchester United 3:1 a vytvoril si nádejnú východiskovú pozíciu pred odvetou. "Mohli sme vyhrať aj vyšším rozdielom, no Manchester má tiež svoje kvality a neustále hrozil z protiútokov. Treba pamätať na to, že hráči United sa nikdy nevzdávajú. Ešte si pamätám posledný zápas na Old Trafforde, kde sme už viedli 3:0 a nakoniec vyhrali len 3:2," pripomínal kouč "bieleho baletu" Vicente del Bosque vzájomný súboj vo štvrťfinále ročníka 1999/2000, keď Real po domácej remíze 0:0 dokázal vyhrať na horúcej pôde v Manchestri 3:2. Tréner Manchestru Sir Alex Ferguson bol spokojný hlavne so streleným gólom. "Dali sme gól na súperovom ihrisku, čo je pre nás asi najpozitívnejší fakt z tohto zápasu. V prvom polčase sme nehrali dobre v obrane, také góly by sme nemali dostávať. S hrou súpera v strede poľa sa veľmi ťažko vyrovnáva. Vedeli sme, čo môžeme čakať od Zidana, ale Raul bol pre nás jednoducho ´priveľkým sústom´. V odvete to však ešte bude zaujímavé. Najlepšie pre nás by bolo doma dať rýchlo prvý gól," povedal po stretnutí lodivod hostí. V druhom štvrťfinále sa zrodila v súboji medzi Ajaxom Amsterdam a AC Miláno bezgólová remíza, čo v odvete dáva lepšie vyhliadky na semifinále pre taliansky veľkoklub. "Remíza je pre nás dobrým výsledkom. Verím, že v Miláne nejaký gól dáme. V predchádzajúcich zápasoch sme ukázali, že vieme hrať aj na ihriskách súperov," hľadí s optimizmom do budúcnosti tréner Ajaxu Ronald Koeman. Sklamaní, pochopiteľne, neboli ani hostia. "Ajax má mladý nádejný tím, no hral veľmi organizovane a disciplinovane. Najmä v druhom polčase sme mali problémy rozohrať akcie, pretože súper hral veľmi pozorne," povedal po stretnutí portugalský stredopoliar v drese milánskeho AC Rui Costa, ku ktorému sa pridal aj Ukrajinec Ševčenko. "Mali sme ich viac zatlačiť, no sčasti sa nám to darilo iba v prvom polčase. Doma musíme nastúpiť s inou taktikou, ak chceme postúpiť do semifinále Ligy majstrov."
Ďalšie dve štvrťfinálové stretnutia: Inter Miláno -- FC Valencia, Juventus Turín -- FC Barcelona sa včera skončili po uzávierke HN.
VÝSLEDKY
Štvrťfinále Ligy majstrov: Real Madrid -- Manchester United 3:1 (2:0), góly: 12. Figo, 28. a 49. Raul -- 52. van Nistelrooy, Ajax Amsterdam -- AC Miláno 0:0.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. máj 2024 20:43