TASR/Michal Svítok
StoryEditor

"Budem bojovať, aj keby som mal zlomenú nohu," odkazuje z Ria slovenský tenista

08.08.2016, 07:43
Autor:
TASRTASR

Andrej Martin možno postúpi do 3. kola olympijského turnaja bez boja a možno odohrá duel dvoch zranených. Slovenský tenista, ktorého trápi noha, by mal hrať v pondelok proti ďalšej "kalike" Philippovi Kohlschreiberovi. Nie je však isté, či nemecký hráč nastúpi, keďže má taktiež zdravotné problémy, pre ktoré už vynechal nedeľňajšiu štvorhru.

V nej sa mal stretnúť práve s Martinom a jeho partnerom Igorom Zelenayom, ale keďže odstúpil, slovenská dvojica si zmerala sily s Portugalčanmi Gastaom Eliasom a Joaom Sousom.

S nimi nakoniec prehrali 4:6 a 2:6. "Nečakali sme tú zmenu, no myslím si, že Portugalci sú výkonnostne asi podobní súperi, takže nás to príliš neovplyvnilo," uviedol Martin.

Jedným z dôvodov prehry bol práve jeho zdravotný stav, ktorý mu nedovolil hrať naplno. "Trochu som sa s tým trápil, obmedzovalo ma v pohybe. Bolo to cez zaťaté zuby, čo sa prejavilo aj na mojom výkone. Trikrát som si prehral servis, nevedel som nájsť pohodu na returne ani na servise a z toho pramenilo veľa chýb i druhých servisov, z ktorých nás tlačili. Ťažko sa ich brejkovalo, podali veľmi vysoký štandard a aj preto taký jednoznačný výsledok," uviedol Martin.

O necelých 20 hodín by mal opäť hrať, keďže agentúra DPA oznámila, že Kohlschreiber bude v dvojhre pokračovať. Po tom, či sa na kurte naozaj predstaví, nechcel Martin pátrať: "Uvidíme, neviem presne prečo sa odhlásil, ale ani sa na to nejako nesústredím a nezisťujem to. Čaká ma zápas, ja sa pripravím ako zvyčajne a on nech si robí čo chce."

O svojej prípadnej neúčasti nechcel ani počuť. "To určite nie, aj keby som mal zlomenú nohu, budem bojovať! Máme tu lekársky tím, vymyslíme, čo bude pre nohu najlepšie a verím, že podám dobrý výkon a budem mať šancu zvíťaziť," zdôraznil: "Olympiáda je predsa najväčšie športové podujatie na svete, bohovsky si to užívam a snažím sa zbierať skúsenosti."

01 - Modified: 2024-04-13 11:22:07 - Feat.: - Title: Slovenské tenistky postúpili na finálový turnaj v Seville, o rozhodujúci tretí bod sa zaslúžila Jamrichová 02 - Modified: 2024-03-29 08:48:41 - Feat.: - Title: Djokovič si kouča ešte nevybral. Nemám predstavu, či vôbec nejaký bude, povedal srbský tenista 03 - Modified: 2024-03-27 11:06:37 - Feat.: - Title: Efekt Taylor Swift. Ako tragédia na jej koncerte prinútila zmeniť v krajine zákony o pitnej vode 04 - Modified: 2024-03-19 10:30:00 - Feat.: - Title: V brazílskych mestách je neznesiteľné horúco. Pocitová teplota v Riu bola šialených 62,3 stupňa 05 - Modified: 2024-03-18 10:29:26 - Feat.: - Title: V brazílskom Riu padol teplotný rekord, juh krajiny trápia extrémne dažde
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
23. apríl 2024 15:24