Quadri ArunaReuters
StoryEditor

Zázrak v Riu sa volá Quadri Aruna

09.08.2016, 17:40

Olympiáda je preto olympiádou, že každé štyri roky dá aj vlažnému fanúšikovi správu o stave toho - ktorého športu. V niektorých prípadoch môže byť časové obdobie medzi dvoma updejtmi aj dlhšie, ako sa stalo v prípade môjho vzťahu k stolnému tenisu. Lepšie povedané pingpongu. V Riu ma nadchli výkony dvoch nigérijských hráčov.

Segun Toriola, legendárny nezmar
Comeback som si užil pri zápase stolnotenisového turnaja v Riu celkom nečakane. Pri náhodnom víkendovom prepínaní medzi troma vysielateľmi, ktorí na mojom Magiu vysielajú LOH som na ČT2 narazil na duel Seguna Toriolu a Čecha ukrajinského pôvodu Dmitrija Prokopceva. Pre mňa bol favoritom Čech, Segun Toriola vyzeral, že si tak trochu pomýlil šport. Bol dosť obrovský, modrý stôl sa pred ním priam strácal.

Čech ale nemal proti Nigérijčanovi žiadnu šancu. Asi bol aj sám chudák prekvapený, ako dobre 41-ročná africká legenda hrá. Nebojím sa to o Segunovi napísať, desať rokov bol na svojom kontinente top hráčom zo všetkých. Hrdí sa titulom olympionika od OH v Barcelone. Barcelone! Nič v zlom, to si ale mnohí z vás, čo článok čítate, nemôžete ani pamätať. V Riu je na globálnom športovom karnevale, (c) Marcel Merčiak, po siedmykrát. Redaktorovi RTVS povedal, že o štyri roky príde zas.

Od víkendu sa po zápase sympatického Toriolu datuje moja afinita k nigérijským pingpongistom, na nečakanú úroveň ju však ešte potiahol Quadri Aruna.

Aruna vs. Janko Wang
Keď som zbadal Quadriho Arunu v nedeľu v zápase proti Slovákovi Jankovi Wangovi (no dobre, Jangovi Wangovi), najprv som si sekundu myslel, že sa pozerám na druhý zápas Seguna Toriolu. Reprezentačné dresy vo fosforeskujúcej zelenej farbe a ten istý tréner ma zmiatli. Quadri je ale výrazne mladší, má len 28 rokov, je o čosi nižší a má o niečo viac vlasov na hlave. Už tú chybu neurobím.

Aktívnou hrou, trochu podobnou staršiemu reprezentačnému kolegovi, tlačil čínskeho Slováka za stôl. Čínskeho Slováka ani nebolo treba veľmi ponúkať, je to predsa len obranár. Preto sekal, točil a vyťahoval spod stola aj loptičky, ktoré sa zdali, že dávno padli na zem. Ofenzívny Nigérijčan si ale išiel svoje a podobne, ako jeho kolega v sobotu, aj Aruna v nedeľu svojho súpera prevalcoval.

Celý článok nájdete na webe takurcitee.sk.

01 - Modified: 2023-09-26 14:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Pingpong a tepláková súprava od Adidasu. Fíni ukázali Putina z 90. rokov 02 - Modified: 2023-03-26 10:00:12 - Feat.: - Title: VIDEO: Slovenský reprezentant Wang sa zaskvel výmenou snov. Jeho chladný úder je hitom internetu 03 - Modified: 2022-08-15 12:04:40 - Feat.: - Title: Slovenskí stolní tenisti získajú medailu. "Už roky sme nehrali tak dobre," hovorí Pištej po postupe 04 - Modified: 2021-08-29 08:38:46 - Feat.: - Title: Ďalšia medaila pre Slovensko. Máme striebro v stolnom tenise! 05 - Modified: 2021-07-27 09:13:41 - Feat.: - Title: Slovák Wang Jang vypadol v 3. kole dvojhry v stolnotenisovom turnaji
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 17:01