tyson fury scarface twitterTwitter/Tyson Fury
StoryEditor

Chľastal som celé týždne a bral kokaín, aby som sa vyrovnal s depresiami, priznal Fury

05.10.2016, 11:22
Autor:
ČTKČTK
Nikdy však podľa svojich slov neužíval drogy v čase, keď boxoval.

Majster sveta v boxerskej ťažkej váhe Tyson Fury sa v posledných mesiacoch opíjal a bral kokaín, aby sa vyrovnal s depresiami. Kontroverzný Brit, ktorý v pondelok oznámil koniec kariéry a vzápätí ho poprel, to uviedol v rozhovore pre časopis Rolling Stone.

"Chľastal som celé týždne a bral kokaín. Jedine to mi pomáhalo vyrovnať sa s depresiami," uviedol Fury. "Bral som veľa kokaínu. Fakt veľa. A prečo by som nemohol? Je to môj život, nie? Nie je to látka zvyšujúca výkonnosť," povedal dvadsaťosemročný šampión organizácií WBA, WBO a IBO v rozhovore, ktorý vyšiel v utorok.

Kokaín vraj začal užívať v posledných mesiacoch a 1. októbra s tým prestal. "Iné drogy som v živote nebral," povedal Fury, ktorý mal podľa informácií televízie ESPN pozitívny test na kokaín pri mimosúťažnej kontrole 22. septembra.

Nikdy však podľa svojich slov neužíval drogy v čase, keď boxoval. "Ani náhodou, žiadne drogy. Nikdy som nebral drogy, aby mi pomohli v boxe. V živote som nebral látky zvyšujúce výkonnosť," dušoval sa.

V júni udelila Furymu britská antidopingová agentúra UKAD predbežný dištanc. Dôvodom bol pozitívny test na anabolický steroid nandrolon, ktorý mal boxer vo februári 2015 - teda deväť mesiacov predtým, ako senzačne porazil Ukrajinca Vladimira Klička a pripravil ho o tituly WBA a WBO.

"Pokiaľ som mal vo februári pozitívny test, prečo ma potom nechali v novembri boxovať s dlhoročným šampiónom a vziať mu všetky jeho pásy? Prečo mi nezakázali boxovať vo februári?" Uviedol v časopise Fury, ktorý trvá na svojej nevine a s UKAD sa chce súdiť.

Fury sa mal štyridsaťročnému Kličkovi postaviť v odvete 9. júla, kvôli zraneniu členka ju ale zrušil. Zápas preložili na 29. októbra, ale na konci septembra Fury stretnutie znovu odvolal.

Ako priznal pre Rolling Stone, súboje proti Kličkovi vzdal kvôli tomu, že prakticky netrénoval. "Aby som pravdu povedal, je to tak. Nebol som v telocvični už niekoľko mesiacov," uviedol s tým, že tréningový kemp v Holandsku opustil v máji a odvtedy netrénoval.

Potom začal jeho kolotoč opíjania sa a užívania kokaínu. "Lekári tvrdia, že mám verziu bipolárnej poruchy. Som maniodepresívny," charakterizoval svoj stav muž, ktorý podľa všetkého čoskoro o svoje tituly príde. Pásy mu môžu odobrať kvôli dopingu alebo aj kvôli tomu, že od ich zisku uplynie v novembri rok.

01 - Modified: 2024-04-15 12:51:07 - Feat.: - Title: VIDEO Opitý Slovák sa preháňal po Brne na bicykli. Rovnováhu mu pomáhali udržať dva krígle v rukách, s policajtmi žartoval 02 - Modified: 2024-04-10 09:52:26 - Feat.: - Title: Varšavská polícia zadržala Nigérijčana s kufrom plným kokaínu 03 - Modified: 2024-03-30 08:00:00 - Feat.: - Title: Vedci zaznamenali výrazný úhyn netopierov. Môže za to alkohol, z ktorého ti určite bolo už minimálne raz zle 04 - Modified: 2024-03-22 10:27:49 - Feat.: - Title: Vo vodnej nádrži našli muža bez známok života. Má ísť o autobusára, ktorý zamkol cestujúcich vo vozidle a s tržbou odišiel 05 - Modified: 2024-03-21 14:01:12 - Feat.: - Title: Rodičia roka: Jedni sa opili do bezvedomia na pláži a ďalšia matka nechala doma batoľa a odišla na dovolenku, zomrelo na hlad a smäd
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
16. apríl 2024 20:12