TASR/Pavel Neubauer
StoryEditor

Ohlasy zahraničných médií: Škótsko utrpelo na Slovensku tvrdú prehru, zničil ho Super Mak

12.10.2016, 11:23
Pozrite si ohlasy zahraničných médií po suverénnom víťazstve Slovákov nad Škótmi.

Slovenskí futbaloví reprezentanti včera prelomili dlhé čakanie na gól aj na prvé víťazstvo v kvalifikácii na svetový šampionát v Rusku, keď porazili v Trnave Škótov 3:0. Pozrite si ohlasy zahraničných médií:

telegraph.co.uk: Škóti začali v Trnave sebavedome. Ale to hosťom pokazil Róbert Mak, keď v 18. minúte otvoril skóre, hoci pár sekúnd predtým bol jasne faulovaný škótsky útočník Steven Fletcher. Druhý gól Maka po prestávke nasledovala hlavička Adama Nemca, ktorá zanechala hostí porazených iba so štyrmi bodmi z deviatich.

theguardian.com: Slovensko potopilo Škótsko. 11 rokov po tom, ako utrpel Celtic Glasgow so súčasným škótskym reprezentačným trénerom Gordonom Strachanom na lavičke porážku od Artmedia Bratislava 5:0, dostal Strachan opäť po nose neďaleko slovenského hlavného mesta. Jeho mučiteľom sa stal Róbert Mak, ktorý dva góly dal a na tretí prihral.

heraldscotland.com: Keď Strachan sľuboval, že to pri jeho návrate na Slovensko po 11 rokoch od prehry Celticu s Artmediou 0:5 bude teraz lepší príbeh, zjavne hovoril len v relatívnom zmysle. Bol to hráč s menom Mak, ktorý urobil väčšinu škôd vrhaním nožov v podobe dvoch gólov a asistencie, čím len zvýšil agóniu.

dailystar.co.uk: Škótov v Trnave zničil Super Mak. Posledný klinec pribil do škótskej rakvy Adam Nemec .

scotsman.com: Strachan teraz určite vyškrtne Slovensko zo zoznamu miest, kde pôjde vo februári osláviť svoje 60. narodeniny. Bol to Mak, kto sa ukázal ako hráč, ktorý prebodol Škótsko.

BBC: Škótsko utrpelo tvrdú prehru na Slovensku v kvalifikačnom zápase MS 2018 po zlom výkone, ktorý zvýši tlak na trénera Gordona Strachana. Škóti, ktorí v sobotu remizovali doma s Litvou, prehrávali po góle Róberta Maka, ktorému predchádzal neodpískaný faul na Stevena Fletchera. Mak strelil aj druhý gól, potom Adam Nemec tretí. Škóti sú v tabuľke štvrtí, tri body za vedúcim Anglickom.

isport.blesk.cz: Slováci zničili Škótsko. Slovensko sa už v prvom dejstve zápasu so Škótskom dostalo do niekoľkých nádejných situácií. S väčšinou si poradil gólman hostí, na Makovu dorážku z ale stačiť nemohol. Slovenský tím sa presadil po 423 minútach. Po zmene strán domáci definitívne rozhodli o zisku prvých bodov v kvalifikácii.

idnes.cz: Boli na tom ako Česi. Ukázali sme, že futbal vieme, radujú sa Slováci. Slováci síce v kvalifikačnej skupine F zostali predposlední, ale na druhú Litvu a tretie Slovinsko strácajú len dva body. Prvé je Anglicko, po remíze v Slovinsku síce prvýkrát stratilo, ale na Slovákov má štvorbodový náskok.

UEFA: Slovensko zaslúžene oslavuje prvé víťazstvo a prvé body v skupine F.

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 03:36