cibulková linzTASR/AP
StoryEditor

Cibulková triumfovala v Linzi. Postúpila na turnaj najlepších v Singapure

16.10.2016, 16:04
Autor:
TASRTASR
Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prvýkrát v kariére prebojovala na MS WTA Tour v Singapure.

Vo finále dvojhry zdolala ako nasadená dvojka Švajčiarku Viktoriju Golubicovú 6:3, 7:5 a získala siedmy titul na okruhu WTA, už tretí v tomto roku. V apríli nenašla premožiteľku v poľských Katoviciach, v júni na tráve v anglickom Eastbourne.

V počte cenných trofejí sa vyrovnala kolegyni zo slovenského fedcupového tímu Daniele Hantuchovej, ktorá zvíťazila v Linzi v roku 2007 a vďaka tomuto triumfu sa kvalifikovala na šampionát WTA do Madridu. Odvtedy Slovensko medzi osemčlennou "smotánkou" nemalo svoje zastúpenie. Cibulková sa po semifinálovom víťazstve nad Španielkou Carlou Suarezovou Navarrovou dostala v tohtosezónnom hodnotení na poslednú ôsmu postupovú priečku pred Britku Johannu Kontovú, z ktorej ju už nikto nemôže zosadiť.

Kontová, ktorá pre problémy s brušným svalstvom nenastúpila na 2. kolo v Hongkongu, totiž na budúci týždeň neštartuje v Moskve ani v Luxemburgu. Pred Suarezovou Navarrovou i Ruskou Svetlanou Kuznecovovou má Cibulková už nedostihnuteľný náskok. Vďaka zisku titulu v Linzi zinkasuje prémiu 34.677 eur pred zdanením a do rebríčka WTA si pripíše 280 bodov. V jeho novom vydaní sa vráti na ôsme miesto.

Cibulková mala v druhom geme finálového duelu dva brejkbaly. Golubicová ich však odvrátila a v ďalších minútach predviedla plejádu bekhendových winnerov. V koncovke setu sa však presadila favorizovaná slovenská jednotka. Za stavu 4:3 po víťaznom forhendovom longlajne do protipohybu prelomila súperkino podanie a následne potvrdila brejk. Na začiatku druhého dejstva Cibulková vďaka brejku v treťom geme odskočila Golubicovej na 3:1. Švajčiarka nezložila zbrane, otočila na 4:3 a za stavu 5:4 mala pri podaní Cibulkovej štyri setbaly. Slovenka ich však odvrátila, v ďalšom geme súperku brejkla a zápas už dotiahla do úspešného konca.

Cibulková mala zo zisku titulu i miestenky na MS WTA Tour v Singapure obrovskú radosť. "Veľmi sa teším, že na finálový zápas ma prišli z Bratislavy povzbudiť moji rodinní príslušníci i kamaráti. V Linzi som sa cítila ako doma, v hľadisku bolo počas celého týždňa veľa slovenských fanúšikov. Chcela by som sa ešte raz pekne poďakovať riaditeľke turnaja Sandre Reichelovej, ktorá mi na poslednú chvíľu udelila voľnú kartu. Vyhrať tri turnajové tituly v jednom roku a získať miestenku do Singapuru, to je ako sen," citovala slová Cibulkovej rakúska tlačová agentúra APA. 

ženy - dvojhra - finále:

Dominika CIBULKOVÁ (2-SR) - Viktorija Golubicová (Švaj.) 6:3, 7:5

01 - Modified: 2024-04-13 11:22:07 - Feat.: - Title: Slovenské tenistky postúpili na finálový turnaj v Seville, o rozhodujúci tretí bod sa zaslúžila Jamrichová 02 - Modified: 2024-03-29 08:48:41 - Feat.: - Title: Djokovič si kouča ešte nevybral. Nemám predstavu, či vôbec nejaký bude, povedal srbský tenista 03 - Modified: 2024-03-28 12:38:16 - Feat.: - Title: Dominika Cibulková má jasno, koho chce za prezidenta. Otvorene vyjadrila svoj názor 04 - Modified: 2024-03-01 18:56:23 - Feat.: - Title: Rozhodcovi kričal do tváre. Ruského tenistu Rubľova diskvalifikovali za nadávky 05 - Modified: 2024-02-09 14:34:15 - Feat.: - Title: Dominika Cibulková:,,Verejný prísľub je moja motivácia aj bič!"
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
16. apríl 2024 10:50