TASR/Pavol Zachar
StoryEditor

Majsterka sveta Cibulková bavila Bratislavu. Pozrite si to najlepšie z tenisovej exhibície

16.11.2016, 07:11
Autor:
luclucTASRTASR

Vypredaná hala Národného tenisového centra v Bratislave, čo sa podarilo zatiaľ len pri návšteve svetového tenisového majstra, Novaka Djokoviča, hostila včera večer v rámci 9. ročníka podujatia Tennis Champions doslova kráľovskú zostavu.

Medzi šiestimi tenistami, ktorí prišli pobaviť Slovákov, bola totiž aj aktuálna majsterka sveta, šampiónka Turnaja majsteriek zo Singapuru, Dominika Cibulková. Tú hneď v úvode čakalo prekvapenie od organizátorov v podobe "korunovačnej slávnosti". O dekorovanie sa nepostaral nik iný ako Dominik Hrbatý, s ktorým získala v roku 2009 Hopmanov pohár. Na pomyselný tenisový trón sa "kráľovná Dominika" posadila s korunkou a archívnou raketou. Okrem spomínaného Hrbatého jej tlieskala aj švajčiarska tenistka a vychádzajúca hviezda, ktorá má však slovenských rodičov, Belinda Benčičová, aktuálny bronzový medailista z olympiády v Rio de Janeiro, český tenista Radek Štepánek, 60-ročný famózny exhibičný kráľ, ktorý bol v Bratislave už po piatykrát Mansur Bahrami a niekdajší tretí najlepší tenista sveta a hlavne obľúbený francúzsky muzikant Yannick Noah.

​Ako vždy, aj včera sa začalo s vážnym tenisom. Zápasom aktuálne päťky svetového rebríčka Dominikou Cibulkovou a zverenkyňou Martiny Hingisovej Belindy Benčičovej. Tá mala v hľadisku okrem svojho brata, aj svojho starého otca, niekdajšieho hráča Slovana Bratislava. A práve ten hneď v úvode pobavil tým, že moderátora večera, Sláva Jurka, poslal pozbierať papierky z kurtu, aby hráčkam nevadili.

Cibulková sa v úvode rozbiehala pomalšie, prvé dva gemy získala jej súperka, bolo naozaj vidno, že sa trošku trápi. Sama to vtipne potom okomentovala pred moderátorom: „Vieš ako to je prvý deň v práci po dovolenke,“ čím narážala na svoje pobyt (a zároveň svadobnú cestu) na Maledivách po svojom životnom víťazstve. A práve v tejto chvíli na kurt vrhli deti z tanečnej školy Laciho Strika a vyzval aj obe tenistky, ktoré sa veľmi dobre zapojili. Po "tanečnej prestávke" sa jej podarilo vyrovnať na 2:2. Za stavu 4:3 pre Benčicovú prišiel slovenskej jednotke pomôcť svojimi skúsenými radami Dominik Hrbatý s dcérkou Elou. Diváci sa dočkali v rozuzlení viacerých pekných výmen, Švajčiarka sa v snahe zvíťaziť snažila získať na svoju stranu aj rozhodcu, ten však na dar v podobe fľaše nereagoval. Cibulková však získala tri gemy v rade a celý zápas vyhrala 6:4.

Nasledoval zápas dvoch dlhoročných rivalov na kurtoch – Dominika Hrbatého  a Radka Štepánka. Aj tomto zápase s tromi krátenými setmi padol bod na slovenskú pôdu. Prvý tajbrejk získal výsledkom 7:5 Hrbatý. V druhom dejstve zvýšil bronzový medailista z OH 2016 v Riu de Janeiro obrátky a napokon ho vyhral 11:9. Rozuzlenie mal jasne vo svojich rukách "Dominátor", v rozhodujúcom tajbrejku zvíťazil 7:3. V tomto prípade však išlo o dvojhru plnú zábavy a skečov, kde sa obaja ukázali ako veľmi dobrí šoumeni. Mnohých divákov naozaj veľmi prekvapili. Svoj výkon tiež Hrbatý okomentoval vtipne: „Ak by Radek hral naplno, som tu len v úlohe štatistu.“ Narážal na to, že kým on už profesionálne nehrá a pôsobí najmä na trénerskej pozícii, Štepánek je ešte stále veľmi aktívny, čo dokazuje aj jeho posledný úspech z olympiády.

Ešte pred vyvrcholením viac ako trojhodinového programu bola tradičná dražba. Do nej dali všetci zúčastnení naozaj cenné predmety. Týždeň tenisu (kdekoľvek na Slovensku) s Dominikom Hrbatým, Víťaznú raketu Dominiky Cibulkovej zo Singapuru a vstup na grandslamový turnaj podľa svojho výberu, raketu a tričko Belindy Benčičovej, ktorá nakoniec pridala aj vstup na olympiádu v Tokiu o 4 roky, napriek tomu, že ešte vôbec nie je isté, či sa dostane. Tento set sa vydražil po zaujímavom boji za 7500 eur.

Tradičným vrcholom tenisovej exhibície bola teda záverečná "šesťhra", arénu zabával iránsky šoumen Mansour Bahrami a jeho francúzsky kolega Yannick Noah. Počas "zápasu" prišla na rad tenisová lekcia pre najmenších, tanečné kreácie a aj spevácka vložka v podaní Noaha. Tí, ktorí si nemysleli, že toto bude vrcholné číslo večera, veľmi rýchlo pochopili, že práve títo dvaja tenisti si spolu sadli a vedia ľudí skvele zabaviť.

Do hry sa potom zapojili z hľadiska aj zlatí medailisti vo vodnom slalome bratia Ladislav a Peter Škantárovci, dvojica Bahrami a Noah mala sťaženú úlohu a dostali panvice. Následne museli hrať aj s pádlami a úlohu si potom s bratmi vymenili. A treba poznamenať, že olympijským víťazom to šlo oveľa lepšie s pádlami, ako s raketami.

Do poslednej hry sa samozrejme zapojili aj ostatní zúčastnení a z výhry sa napokon radovalo trio Cibulková, Hrbatý a Noah. "Po pár dňoch, keď som nehrala tenis, bola pre mňa špeciálne dvojhra náročná. S Belindou sme to však zvládli. Chalani boli super, strašne ma to bavilo. Oveľa viac som si to užila ako v predchádzajúcich rokoch, pretože vtedy som bola vo väčšom strese," zhodnotila exhibíciu Cibulková. Svoj návrat do NTC si užíval aj Dominik Hrbatý: "Vrátiť sa po dlhšej dobe do NTC je vždy nádherné. Z pocitov pred plným hľadiskom som mal husiu kožu. Za ten pocit by som dal všetko, keby som ešte mohol hrať. Je to nenahraditeľné. Tenis je môj život."

Na záver treba dodať, že určite išlo o jeden z najvydarenejších ročníkov podujatia. Už len počkať koho organizátori „prinesú“ na budúci, jubilejný 10. ročník? Agassi so Stefi? Federer? Uvidíme.

01 - Modified: 2024-04-13 11:22:07 - Feat.: - Title: Slovenské tenistky postúpili na finálový turnaj v Seville, o rozhodujúci tretí bod sa zaslúžila Jamrichová 02 - Modified: 2024-03-29 08:48:41 - Feat.: - Title: Djokovič si kouča ešte nevybral. Nemám predstavu, či vôbec nejaký bude, povedal srbský tenista 03 - Modified: 2024-03-28 12:38:16 - Feat.: - Title: Dominika Cibulková má jasno, koho chce za prezidenta. Otvorene vyjadrila svoj názor 04 - Modified: 2024-03-01 18:56:23 - Feat.: - Title: Rozhodcovi kričal do tváre. Ruského tenistu Rubľova diskvalifikovali za nadávky 05 - Modified: 2024-02-09 14:34:15 - Feat.: - Title: Dominika Cibulková:,,Verejný prísľub je moja motivácia aj bič!"
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
17. apríl 2024 21:47