Hokejisti SlovanaTASR/P. Neubauer
StoryEditor

Slovan priznal, že hráčom meškajú výplaty. Potrebuje pomoc od Rusov

16.11.2016, 14:29
Autor:
TASRTASR

"Situácia nie je taká zlá a verím, že sa vyrieši." Tak komentoval tréner hokejistov Slovana Bratislava Miloš Říha medializované informácie, že klub dlhuje hráčom výplaty už od júla a nálada v šatni je zlá.

"Situácia sa stabilizovala"

Tie sa objavili pred utorňajším domácim zápasom Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) s Jokeritom Helsinki, ktorý "belasí" vyhrali 2:1.

Informácie o meškajúcich platoch zverejnil denník Plus jeden deň, v článku o finančných problémoch odzneli slová útočníka Václava Nedorosta.

Hráčov mal preto v šatni navštíviť mecenáš klubu Juraj Široký, aby im oznámil, kedy meškajúce peniaze uvidia.

"Situácia sa stabilizovala a stabilizuje sa. Preto prišiel do šatne náš šéf a hráči v utorok takto pristúpili k zápasu. Pristupujú jednoznačne aj k tréningom. Myslím si, že situácia sa vyrieši, hráči to chápu a žiadny problém tam nemáme," povedal po stretnutí Říha.

Podľa neho bol článok zavádzajúci.

"To, že Vencove slová boli použité úplne inak, to nie je naša záležitosť. Chcem, aby Slovan myslel pozitívne a diváci si nemysleli, že to budeme flákať. My sa snažíme vyriešiť to spoločne s ruskými partnermi, ktorí nám pomáhajú. Nevidím v tom zase takú krízu, aká bola na začiatku minulej sezóny," dodal.

"Máme svoju robotu a na to sme tu"

Hráči sa k situácii nechceli vyjadrovať. Viac povedal v šatni len kapitán Andrej Meszároš: "Situácia sa stabilizuje, čo sa povedalo, to sa povedalo a nemám k tomu čo viac dodať. Nevnímame, čo sa deje okolo, máme svoju robotu a na to sme tu. Nechceme sa k tomu vyjadrovať."

Klub zverejnil stanovisko v stredu. "Vedenie HC Slovan Bratislava vie o aktuálnom meškaní výplat hráčom a členom realizačného tímu A-mužstva. Vzniknutá situácia nás veľmi mrzí a vedenie intenzívne pracuje na jej čo najskoršom vyriešení. V týchto týždňoch sa dokončujú dohody s novým partnerom klubu, ktorých cieľom je dlhodobejšia stabilizácia pôsobenia Slovana v nadnárodnej súťaži. Existovali reálne predpoklady, že rokovania sa dotiahnu o čosi skôr, napokon však treba ešte pár týždňov. Hráči sú o celej situácii informovaní osobne od členov predstavenstva klubu. Všetky momentálne záväzky klubu voči nim budú vyrovnané najneskôr do konca tohto roka. Účasť Slovana v prebiehajúcom ročníku KHL nie je v žiadnom prípade ohrozená," píše sa na oficiálnom webe hcslovan.sk.

01 - Modified: 2024-04-12 11:49:23 - Feat.: - Title: Hráči z KHL nepôjdu na hokejový šampionát do Česka. Zväz tvrdí, že nie sú k dispozícii 02 - Modified: 2024-04-03 14:32:04 - Feat.: - Title: Valábik pre HN: Nemyslím si, že by pre hráčov z KHL prišla pozvánka do prípravy 03 - Modified: 2024-03-30 19:00:38 - Feat.: - Title: Slovan zdolal Podbrezovú v skupine o titul. Tri body zariadil v prvej minúte nadstavenia Marcelli 04 - Modified: 2024-02-23 12:05:57 - Feat.: - Title: Polícia riešila pri štvrtkovom zápase Slovana viaceré prípady porušenia zákona 05 - Modified: 2024-02-22 22:31:40 - Feat.: - Title: Veľká snaha, no opäť prehra. Slovan nestačil na Sturm ani v odvete, v pohárovej Európe tak belasí skončili
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 20:13