Slovenský tenista Martin KližanTASR/M. Baumann
StoryEditor

Kližan sa ostro pustil do vedenia nášho tenisu: Zarobil som vám veľa peňazí, buďte radi, že ma máte

13.12.2016, 13:24
Autor:
lmlm

Najlepší slovenský tenista Martin Kližan na sociálnej sieti ostro kritizoval súčasné vedenie Slovenského tenisového zväzu.

Reagoval na trest a pokutu, ktorú dostal koncom septembra za to, že nenastúpil na zápas Davisovho pohára a na druhý deň už hral na turnaji.

Ostrá kritika na zväz

Kližan najprv vyhlásil, že pokutu 20-tisíc eur bude akceptovať a ospravedlnil sa, teraz v emotívnom statuse kritizoval pomery v slovenskom tenise.

"Ohľadom turnaja hneď po Davis Cupe, na ktorý som nastupil a prehral hneď za 40 minút, prosím naštudujte si pravidlá ATP ohľadom odhlášok, a keď ich budete vedieť, tak sa ma to už nebudete musieť pýtať, že prečo si to musel hrať?!"

Kližan sa potom pustil do vedenia slovenského tenisu, reagoval na to, že podľa zväzu nedodržal zmluvu, ktorú mal so zväzom ako člen NTC.

"To, že sa tu pán Moška (generálny sekretár zväzu, pozn. red.) s pánom Mečířom (nehrajúci kapitán reprezentácie, pozn. red.) ohrňujú nejakou zmluvou, ktorá bola podpísaná na základe prijatia do NTC, je maximálne smiešne, nakoľko som v NTC skončil pred 7 rokmi. Splatil som Vám za moje pôsobenie v NTC 100-tisíc eur a v 20 rokoch som odišiel," píše Kližan.

Náš tenista, ktorý je známy kontroverznými výrokmi ďalej dodal vedeniu nášho tenisu odkázal, že zväzu zarobil niekoľkonásobne viac, ako do neho investovali.

Už ste asi zabudli, na čom a na koho výkone záležala niekolko státisícová zmluva s TIPOSOM a x- ďalšími že? To ste si nedali do toho Vašeho dlhu voči mne," pokračuje tenista v ostrej kritike.

"Buďte radi, že ma máte"

Kližan ďalej vyčíta zväzu, že laxným prístupom zničili na Slovensku množstvo talentov, kritika padla aj na pomery a trénerov v Národnom tenisovom centre. „Venujte sa prosím Vás dôležitejším veciam, ako sú napríklad nespočetné množstvo zranených v NTC, prečo mladí hráči a hráčky nechcú ísť k Vám a radšej uprednostnia EMPIRE v Trnave."

Kližan konštatuje, že si nezaslúži kritiku za to, že nastúpil v štrnástich z pätnástich zápasov.

"Buďte radi, že ma máte, inak by bolo Slovensko v 6 neandrtálsko-svetovej zóne...," ukončil Kližan.

Slovenský tenisový zväz na túto kritiku reagovať nechce. "Nebudeme reagovať na vyjadrenia Martin Kližana," povedal pre hnonline.sk generálny sekretár zväzu Igor Moška.

Pozrite si rozhovor s bývalým tenistom Jánom Krošlákom o Martinovi Kližanovi:

01 - Modified: 2024-04-13 11:22:07 - Feat.: - Title: Slovenské tenistky postúpili na finálový turnaj v Seville, o rozhodujúci tretí bod sa zaslúžila Jamrichová 02 - Modified: 2024-03-29 08:48:41 - Feat.: - Title: Djokovič si kouča ešte nevybral. Nemám predstavu, či vôbec nejaký bude, povedal srbský tenista 03 - Modified: 2024-03-01 18:56:23 - Feat.: - Title: Rozhodcovi kričal do tváre. Ruského tenistu Rubľova diskvalifikovali za nadávky 04 - Modified: 2024-02-06 16:19:34 - Feat.: - Title: Molčan pre HN: Hrať finálovú skupinu doma by bolo úžasné. Djokovič? V Srbsku mi na kurte veru nechýbal 05 - Modified: 2024-02-03 20:57:19 - Feat.: - Title: Daviscupová paráda. Výkony Molčana i Kleina boli na úrovni hráčov 40. miesta svetového rebríčka, vraví expert
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 14:19