Reuters
StoryEditor

Kvitová je už po operácii ľavej ruky, čaká ju viacmesačná pauza

20.12.2016, 20:50
Autor:
TASRTASR

Česká tenistka Petra Kvitová, ktorá sa v utorok vo svojom byte v Prostějove stala obeťou útoku, je už po operácii. Potvrdil to jej hovorca Karel Tejkal s tým, že až následné vyšetrenia odhalia, či je ohrozená ďalšia kariéra dvojnásobnej wimbledonskej víťazky.

Hovorca v utorok večer prezradil, že operácia trvala 3 hodiny a 45 minút a lekári tenistke zašili poranené šľachy na článkoch všetkých prstov a aj dva nervy. Kvitová nemôže zranenú ruku tri mesiace preťažovať a určite nestihne prvú časť budúcej sezóny, resp. Australian Open. "Rozsah zranení je vážný, ale Petra je podľa lekárov mladá a zdravá a po operácii nevidí dôvod, prečo by opäť nemohla hrať tenis," povedal Tejkal.

Pátra po páchateľovi

Neznámy páchateľ, ktorý sa vydával za revízneho technika kotla, Kvitovú v utorok ráno ohrozoval nožom a porezal ju na ľavej ruke. Hráčka bola v opatere lekárov a polícia v spolupráci s jej realizačným tímom a rodinou pátra po útočníkovi.

Ten sa dopustil aj krádeže. "Bol to náhodný kriminálny čin, nebolo to tak, že niekto chcel prepadnúť Petru Kvitovú. Niekto, kto prepadáva byty, si zhodou okolností vybral Petrin," uviedol Tejkal.

Čierny humor

Dvadsaťšesťročná tenistka mala v utorok predpoludním vystúpiť na detskej charitatívnej akcii v Brne, namiesto toho však skončila v prostějovskej nemocnici, odkiaľ ju po ošetrení v traumatologickej ambulancii prepustili. Nešlo o život ohrozujúce zranenie, ale pri obrane ho utrpela na ľavej ruke, v ktorej drží raketu, čo by mohlo mať za následok oddialenie jej návratu na dvorce.

"To, čo sa mi stalo, rozhodne nebolo nič príjemné, ale je to za mnou. Teraz je pre mňa podstatné, aby lekári zistili, ako je na tom moja ruka. Verím im a dúfam, že to dobre dopadne, mám najlepšiu opateru a som v spojení s najbližšími. To najhoršie už mám za sebou, ešte raz ďakujem, že na mňa myslíte. Nebojte sa o mňa," odkázala Češka prostredníctvom hovorcu.

Kvitová sa zotavuje z únavovej zlomeniny nohy, pre ktorú sa v utorok odhlásila z januárového Hopmanovho pohára miešaných družstiev. "Je veľmi statočná. Dokonca tam z jej strany boli náznaky čierneho humoru," citoval Tejkala server iDnes.cz.

01 - Modified: 2024-04-13 11:22:07 - Feat.: - Title: Slovenské tenistky postúpili na finálový turnaj v Seville, o rozhodujúci tretí bod sa zaslúžila Jamrichová 02 - Modified: 2024-04-04 11:00:00 - Feat.: - Title: Je možná transplantácia mozgu ako z oscarového filmu Poor Things? Tieto problémy musíme prekonať, aby sme menili naše telá 03 - Modified: 2024-03-29 08:48:41 - Feat.: - Title: Djokovič si kouča ešte nevybral. Nemám predstavu, či vôbec nejaký bude, povedal srbský tenista 04 - Modified: 2024-03-26 10:45:11 - Feat.: - Title: Schwarzenegger dostal kardiostimulátor. Vtipkuje, že má bližšie ku svojej slávnej filmovej úlohe Terminátora 05 - Modified: 2024-03-23 13:30:00 - Feat.: - Title: 81-ročnej Daniele zistili, že v sebe 50 rokov nosila dieťa. Odstránenie ultravzácneho plodu ju však nakoniec stálo život
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 15:24