TASR/AP
StoryEditor

Jágr sa odpútal od Messiera. Puk ma trafil do zadku, smial sa

23.12.2016, 11:35
Jágr sa osamostatnil na druhom mieste historickej tabuľky produktivity NHL.

Napchal sa pred bránku, chcel cloniť gólmanovi, prípadne sa pokúsiť o teč. Potom prišla rana od modrej a Jaromíra Jágra zasiahol puk do nohavíc. Odrazený puk dopadol pred Aleksandra Barkova, ktorý pohotovo prekonal svojho fínskeho krajana Tuukka Raska. "Viem, že si chcel prekonať Messiera pekným gólom. Prepáč," smial sa úspešný strelec.

Jágr sa osamostatnil na druhom mieste historickej tabuľky produktivity, s 1888 bodmi je o jeden lepší ako Mark Messier, šesťnásobný víťaz Stanleyho pohára a bývalý kapitán Edmontonu, Vancouveru a newyorských Rangers.

Rozhodcovia museli preskúmať záznam, aby potvrdili, že sa český veterán dotkol puku, avšak Jágr vedel svoje. "Cítil som to," hovoril po prehratom zápase zámorským reportérom.

"Puk ma trafil do zadku"

Keď bola asistencia priznaná, Jágr vyšiel na ľadovú plochu, užil si ovácie divákov, prevzal zlatú hokejku a pobavil nadšené publikum vo floridskej BB&T Center. "Chcel som dať krásny gól, prípadne si pripísať peknú asistenciu. Puk ma ale trafil do zadku," popisoval výnimočný zápis do dejín NHL.

Zlatú hokejku si zaľúbene prezeral, poťažkal ju. "Je poriadne ťažká. Pripomína mi hokejku z roku 1999, s ktorou som hrával," pomyslel si.

Poďakoval súčasným i bývalým spoluhráčom, gestom pokynul smerom k striedačke Bostonu, v ktorého farbách si pred tromi rokmi zahral finále Stanley Cupu. V tú chvíľu bol dojatý a šťastný, lenže Barkovov gól nakoniec zostal osamotený a zverenci Toma Rowea prehrali 1:3.

Rowe potom dával Jágra za príklad, veľmi sa mu pozdávalo, že skúsený útočník aj po tak unikátnom okamihu myslí na tím, nie na seba.

Napriek tomu bol sklamaný

"Je druhým najproduktívnejším hráčom, ktorý kedy hral v NHL a pravdepodobne je mu to teraz úplne jedno. Dva body za výhru pre neho boli oveľa dôležitejšie a taký prístup by si od neho mali vziať jeho mladší spoluhráči."

Rowe ocenil aj Jágrov výkon. "Tvoril hru, chodil pred bránku, hral jednoducho. To by sa od neho mali všetci naši hráči naučiť."

Keď Jágr dorazil ku klbku novinárov, pôsobil sklamane. "Poznáte ma. Keď sa nám zápas nepodarí, neviem to len tak hodiť za hlavu. Zakaždým cítim zodpovednosť za to, ako sme hrali. A viním sa z porážky, keď nevyhráme. Vždy som k hokeju pristupoval tak, že keď neodvediem dobrý výkon, mužstvo prehrá."

44-ročný veterán pokračoval: "Nie je pre mňa ľahké hovoriť o dnešnom zápase, alebo o tom, čo som dosiahol. Prial som si, aby som nebodoval a my sme vyhrali. Bod by som si schoval do ďalšieho zápasu. Ale všetko sa zbehlo inak."

Zasiahol povestný Jágrov zadok. "Celý život premýšľam, prečo ma Boh obdaril tak veľkým zadkom a až dnes som na to prišiel," písal už v predsa len lepšej nálade neskôr na Facebook.
Teraz sa chce sústrediť na ďalšie zápasy, už v noci z piatka na sobotu čaká na Panthers Detroit.

01 - Modified: 2024-04-16 06:00:21 - Feat.: - Title: Černák skóroval, no Tampa podľahla Buffalu. Islanders si zaistili miestenku v play off 02 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky 03 - Modified: 2024-04-13 05:10:18 - Feat.: - Title: Hokejisti Vegas spečatili postup do play off NHL, Pospíšil prispel dvoma asistenciami k triumfu Flames 04 - Modified: 2024-04-10 13:06:24 - Feat.: - Title: Slafkovského súčasná forma je prísľub aj pre národný tím. Ukazuje, že má schopnosti byť líder, tvrdí Bartovič 05 - Modified: 2024-04-10 09:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Neuveriteľný Slafkovský sa odtrhol z reťaze. Strelil svoj prvý hetrik v NHL a naďalej prepisuje tímové rekordy
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
16. apríl 2024 18:53