StoryEditor

Fínsky supertalent skončil s otrasom mozgu. Drsný bodyček vyvolal krvavú pomstu

08.01.2017, 20:20

Neskloniť hlavu, pozerať sa pred seba. Základnú poučku, ktorú nájdete v každej učebnici ľadového hokeja, neposlúchol v zápase zámorskej NHL medzi Buffalom a Winnipegom fínsky strelec Patrik Laine.

A bol za to tvrdo potrestaný, v strednom pásme si na neho počkal domáci bek Jake McCabe. Hviezda Jets potom zostala dlho ležať na ľade, okolo sa strhla hromadná mela.

Na túto tretiu tretinu budú chcieť hokejisti Winnipegu rýchlo zabudnúť. Vstupovali do nej s dvojgólovým náskokom, domáci hráči dovtedy prehrávali, neomylne mierili za ďalším víťazstvom.

Lenže ...

Zverenci známeho kouča Paula Mauricea najprv počas 26 sekúnd stratili sľubné vedenie, potom prišli o svojho najlepšieho hráča. A nakoniec v Buffale prehrali 3:4. Osudovým momentom bol práve bodyček na Laineho.

"V tej chvíli získali ešte väčšiu prevahu," priznal Blake Wheeler, útočník hostí.

Ako sa to všetko zbehlo?

Laine, tretí najlepší strelec NHL, zaplatil nováčikovskú daň. Po tom, čo prevzal na modrej čiare puk, pozrel sa naň a nevšimol si prichádzajúceho McCabea. Americký zadák nič netušiaceho súpera poslal k ľadu.

Tvrdým, učebnicovým hitom.

Zázračný tínedžer sa dlho nemohol zdvihnúť, zostával ležať na chrbte. Medzitým sa kúsok od neho vrhli rozčúlení hráči Jets na hokejistu Buffala. Pre McCabea si prišiel Mark Scheifele a Laineho krvavo pomstil.

Napadnutý obranca zamieril do kabíny na šitie, po vyhratom zápase potom ukázal zámorským novinárom dobitú tvár.

Krutý trest za absolútne férový zákrok.

O jeho čistote nemal pochýb ani Maurice. "Nemám s tým zákrokom problém. Bol čistý." Tréner hostí však schválil aj odvetu v podaní Scheifeleho. "Toto od hráča očakávate, či už súper hral čisto, alebo fauloval. Bola to emotívna reakcia, beriem to."

Zatiaľ čo na McCabeovi boli následky celého incidentu viditeľné, Laine nemal žiadny okom postrehnuteľný šrám. Arénu opustil po svojich, s čiapkou na hlave.

V nedeľu však tréner "tryskáčov" potvrdil, že Laine má otras mozgu a bude nútene pauzovať.

01 - Modified: 2024-04-24 12:24:10 - Feat.: - Title: Šatan: Všetci slovenskí hrači z AHL sú pre nás zaujímaví. Z Česka chcem päť hokejistov 02 - Modified: 2024-04-24 07:44:16 - Feat.: - Title: Fehérváry unikol obrancovi, v kľúčovom momente však neuspel. Washington je v NHL bližšie k vyradeniu 03 - Modified: 2024-04-23 14:26:40 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert 04 - Modified: 2024-04-23 07:38:49 - Feat.: - Title: Napraví si chuť vďaka duelom na MS? Osvedčené meno Ramsayho tímu môže ukázať, že si zaslúži viac šancí v NHL 05 - Modified: 2024-04-22 05:27:52 - Feat.: - Title: Martin ​Fehérváry strelil prvý gól v play off, Washington prehral na ľade Rangers
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 05:38