StoryEditor

Slovenského majstra šokoval Danciulescu

29.07.2004, 00:00
Autor:
SITASITAHNHN

V úvodnom zápase 2. predkola Ligy majstrov zvíťazili na štadióne Pod Dubňom futbalisti Dinama Bukurešť nad trojnásobným slovenským majstrom MŠK Žilina 1:0. Víťazný gól dal v nadstavenom čase súboja Danciulescu a v odvete, ktorá je na programe 4. augusta na štadióne Stepan del Mare, má jednoznačne výhodnejšiu pozíciu na postup rumunský klub.
Domáci začali si najvážnejšiu gólovú šancu prvého polčasu vypracovali v 24. minúte. Na polovici vypichol loptu rumunským zadákom pohotový Šesták, vrútil sa do šestnástky, brankára Munteana síce prestrelil, ale ten ešte stihol nohou loptu tečovať do autu. Po následnom rohovom kope sa v šestnástke presadil opäť Šesták, avšak jeho gólová prihrávka pred bránku neprešla. V nadstavenom čase ešte skúšal šťastie Vomáčka ale jeho nebezpečnú strelu k bližšej žrdi stihol Munteanu vytlačiť na roh. Obraz hry sa výrazne nezmenil ani v druhom polčase. Domáci disciplinovane bránili, dostupovali a často zdvojovali ofenzívnych hráčov hostí. Dinamo vyčkávalo na rýchle brejky a chybu súpera. Tej sa dopustil v 50. minúte po školáckej chybe Sninský. Gól mal na kopačke Niculescu, avšak Mucha jeho strelu efektívne vyboxoval. Po hodine hry prišla silná päťminútovka domácich, no dva Ďuricove pokusy skóre nezmenili. V 74. minúte vyškriabal brankár Munteanu s námahou Sninského pokus z hranice šestnástky. Domáci si zaslúžili vyhrať, avšak za nepremenené gólové šance prišiel trest. Po zaváhaní domácej obrany si loptu v šestnástke prikryl Danciulescu a pred Muchom nezaváhal.

Žilina -- Din. Bukurešť 0:1 (0:0)
Gól:
90.+ Danciulescu, 4268 divákov. Rozhodovali: Dercli -- Duran, Ok (všetci Tur.)
Žilina: Mucha ml. -- Čišovský, Doležaj, B. Labant, Vomáčka -- Barčík, Štrba, Sninský (89. Pečálka), M. Ďurica (80. Minárčik) -- Šesták, Bartoš (83. Kiška)
Bukuresť: Cr. Munteanu -- Ciobotariu, Alistar, Iordache -- I. Balan (66. Irimia), Margaritescu, Tames (84. Burca), Petre -- Danciulescu, Grigorie (60. Semeghin), Cl. Niculescu.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
17. máj 2024 12:03