StoryEditor

Keď bronz je viac ako striebro...

12.05.2003, 00:00
František Hossa (tréner SR): Po náročnom semifinále to bol pre oba celky určite ťažký zápas. Máme však vo svojom strede kvalitných hokejistov a práve ich individuálne schopnosti pri zakončení rozhodli. Hrali sme veľmi disciplinovane, čo bolo dôležité. Sme radi, že lekár mužstva dal do poriadku Pálffyho, ktorý odviedol naozaj veľa roboty.
Slavomír Lener (tréner ČR): Pred MS som tipoval slovenský tím na vyššie ako tretie miesto. Je to skutočne kvalitné mužstvo. Náš výkon čiastočne ovplyvnila aj prehra s Kanadou. Boli sme po zápase skutočne veľmi sklamaní. Ofenzívnejšia sila Slovákov bola vyššia a zaslúžene skončili na tretej priečke.
Ján Lašák: Mali sme väčšiu túžbu po víťazstve ako náš súper. Musíme však uznať, že český tím odohral dobrý zápas. Celý zápas sme však bojovali a ťažko sme mohli hľadať dnes súpera. Nebáli sme sa osobných súbojov a chlapci sa hádzali do striel. V živote som nemal toľko zblokovaných striel ako v zápase proti Česku. Všetci sme chceli vyhrať aj pre Róberta Švehlu, ktorý sa lúčil s hokejovou kariérou.
Miroslav Šatan: V Petrohrade sme mali tím, ktorý bojoval. Dnes už máme vyzreté mužstvo, v ktorom sú viaceré individuality. Sme radi, že sme sa rozlúčili so šampionátom víťazstvom. Medailu z Helsínk radím asi vyššie ako striebro z Petrohradu. Tretie miesto sa po víťazstve oslavuje lepšie ako striebro po prehre.
Jozef Stümpel: Dnes sa nám hralo dobre, všetci sa snažili potiahnuť. Ťahali všetky lajny. Sme radi, že to takto dopadlo. Trochu nás však škrie semifinálová prehra so Švédskom, mohlo to dopadnúť ešte krajšie. Hrali sme dobre v obrane. Vedeli sme, že oba tímy sú dobré v útoku. Dnes sme dali štyri góly a dobre to dopadlo.
Branko Radivojevič: Zabudli sme na prehru so Švédskom a prišli sme na ľad s cieľom vybojovať bronzové medaily. Som rád, že som nechýbal pri prvom historickom víťazstve nad Českom na vrcholnom podujatí. Je to moja prvá medaila v živote a stále tomu nemôžem uveriť. Veľmi dôležitý bol úvodný gól. Počas celého zápasu sme boli o krok vpredu a keď dal Pavol Demitra štvrtý gól, vedeli sme, že bronz je náš.
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 01:40