TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Bondra a Šatan si vybrali tímy. Pozrite sa, kto proti sebe nastúpi v zápase hviezd

28.01.2017, 18:10
Autor:
TASRTASR

Draftovou jednotkou Zápasu hviezd hokejovej Tipsport ligy sa stal Arne Kroták. Najlepšieho strelca v histórii najvyššej slovenskej súťaže si vybral Miroslav Šatan, ktorému dal "domáci" Peter Bondra možnosť voliť ako prvému. Neskôr však došlo k výmene a Kroták putoval do Bondrovho tímu za Jozefa Stümpela. Zápas hviezd je na programe v nedeľu od 16.45 h.

Bondra so Šatanom nadviazali na prekáračky

Obe slovenské hokejové legendy mali pred draftom svoje zámery. "Peter si asi vyberie všetkých Popradčanov, ja sa mu však pokúsim nejakých ukradnúť," poznamenal krátko pred samotným draftom Miroslav Šatan. Obaja manažéri sa zosúladili pri voľbe trénerov svojich tímov. "Myslím si, že toto je naša prvá a posledná zhoda. Miro si vybral pána Čadu, keďže pod ním hrával v Slovane. Ja som si zase vybral "Orosa", keďže boj môj vynikajúci spoluhráč," uviedol Peter Bondra, ktorého tím povedie Vladimír Országh.

Strelec najslávnejšieho slovenského gólu prenechal Šatanovi možnosť prvej voľby. Tú "Šarky" využil na Krotáka, ale nakoniec ho vymenil, keďže kapitáni Kroták a Ladislav Nagy nemohli byť v jednom tíme. "V oboch tímoch sú kvalitní hráči. Hoci ide o zábavu fanúšikov, každý z tímov bude chcieť vyhrať. Máme kvalitné mužstvo, ale výborní hráči sú aj na druhej strane. Je pravda, že som trénoval," povedal Kroták s úsmevom.

Až vo veku 44 rokov bolo Krotákovi dopriate byť draftovaný a to priamo z prvej pozície. Hoci si ho najskôr vybral Miroslav Šatan, napokon bude v tíme Petra Bondru. "Trošku ma to prekvapilo. Som najstarší hráč Tipsport ligy a asi sa manažéri nado mnou zľutovali a povedali si, že na sklonku kariéry si to ten Arne zaslúži," uviedol Kroták pre TASR.

Peter Bondra s Miroslavom Šatanom nadviazali na nedávne prekáračky a aj počas draftu sa podpichovali. Hoci obaja hovorili o snahe zvíťaziť, uvedomujú si, že pôjde v prvom rade o zábavu fanúšikov.

Suchý získal televízor

"Uvidíme, kto mal šťastnejšiu ruku. Ja hlavne dúfam, že sa hráči budú snažiť a že nebudú hrať na pol plynu. V oboch tímoch sú výborní hráči, čo by malo byť zárukou vyrovnanosti," uviedol pre TASR Miroslav Šatan, ktorý priznal, že neplánuje prítomných prekvapiť aktívnou účasťou v zápase.

Manažér Peter Bondra v priebehu draftu angažoval oboch brankárov, Larsa Voldena aj Jasona Bacashihuu. Aj v tomto prípade napokon došlo k výmene, po ktorej putoval banskobystrický brankár do Šatanovho tímu.

Skúsený obranca Radoslav Suchý sa stal posledným vybraným hráčom a tak získal "cenu útechy," ktorou bol televízor. Strieborný medailista z MS 2000 odohral v NHL 461 zápasov napriek tomu, že nikdy nebol draftovaný. Premiérovo tak jeho meno zaznelo až na drafte v domácom Poprade, hoci až z úplne poslednej priečky.

"Konečne! Bolo to zábavné, no môžem povedať, že som očakával, že sa niečo chystá, keď sa ma pri príchode pýtali, či som nervózny," priznal Suchý. Skúsený zadák sa stal majiteľom nového televízoru, s ktorým už aj má plány. "Práve nedávno sme s chalanmi sedeli v šatni a chýbal nám tam televízor. Ak bude vhodné ho tam umiestniť, rád ho tam dám. Ak nie, tak budú mať z neho radosť moje deti," povedal pre TASR Suchý, podľa ktorého by boli oba tímy vyrovnané, aj keby manažéri ťahali mená hráčov z klobúka.

Zostavy pre Zápas hviezd Tipsport ligy (29. januára, Poprad):
Tím Petra Bondru:
Brankár: Lars Volden
Obrancovia: Jameson Milam, Fredrik Sandgren, Branislav Mezei, Radoslav Suchý
Útočníci: Arne Kroták, Marek Zagrapan, Marek Slovák, Marcel Hossa, Pavel Klhůfek, Marek Hovorka, Michal Krištof, Patrik Koyš, Radomír Heizer, Tomáš Surový, Štěpán Novotný
Tréner: Vladimír Országh

Tím Miroslava Šatana:
Brankári: Jason Bacashihua
Obrancovia: Matthew Maione, Jake Cardwell, Martin Dudáš, Daniel Brejčák
Útočníci: Jozef Stümpel, Ladislav Nagy, Radovan Puliš, Jordan Hickmott, Jiří Bicek, Dávid Buc, Matúš Sukeľ, Oliver Pataky, Marek Hecl
Tréner: Rostislav Čada

Poradie v drafte Tipsport ligy:
1.) Arne Kroták
2.) Jozef Stümpel
3.) Ladislav Nagy
4.) Marek Zagrapan
5.) Matthew Maione
6.) Lars Volden
7.) Jake Cardwell
8.) Jameson Milam
9.) Radovan Puliš
10.) Marek Slovák
11.) Jordan Hickmott
12.) Fredrik Sandgren
13.) Jiří Bicek
14.) Marcel Hossa
15.) Dávid Buc
16.) Pavel Klhůfek
17.) Tomáš Surový
18.) Marek Hovorka
19.) Daniel Brejčák
20.) Branislav Mezei
21.) Oliver Pataky
22.) Patrik Koyš
23.) Marek Hecl
24.) Radomír Heizer
25.) Štěpán Novotný
26.) Radoslav Suchý

01 - Modified: 2024-04-18 14:47:23 - Feat.: - Title: Skloniť sa museli bohatšie kluby. Fenomén zo Spiša má vo finále vo veľkú výhodu 02 - Modified: 2024-04-17 13:42:32 - Feat.: - Title: Kto príde z NHL na šampionát? Šatan počíta s Regendom, prvé posily majú doraziť už o týždeň 03 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 04 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky 05 - Modified: 2024-04-10 13:06:24 - Feat.: - Title: Slafkovského súčasná forma je prísľub aj pre národný tím. Ukazuje, že má schopnosti byť líder, tvrdí Bartovič
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 18:09