StoryEditor

Severania dohodu rázne odmietajú

24.06.2004, 00:00

Z postupu zo základnej skupiny do štvrťfinále sa v utorok večer tešili futbalisti Dánska a Švédska, ktorých vzájomný súboj sa skončil remízou 2:2. Tá ukončila nádeje Talianska. Práve takýto výsledok často skloňovali médiá na Apeninskom polostrove, ktoré severské krajiny podozrievali z dohody. Predstavitelia Európskej futbalovej únie (UEFA) sa však tesne po stretnutí vyjadrili, že v ňom nevideli nič podozrivé. "Nebolo v ňom absolútne nič nezvyčajné," vyhlásil hovorca UEFA Rob Faulkner, podľa ktorého nie je dôvod, aby výsledok spochybňovali a ďalej vyšetrovali. Akýkoľvek vopred dohodnutý scenár už pred stretnutím odmietol tréner "dánskeho dynamitu" Morten Olsen: "Kto zápas videl, musí uznať, že ani jedno z mužstiev sa o takýto výsledok nesnažilo." Kormidelník "troch koruniek" Lars Lagerbäck je presvedčený, že jeho zverenci mohli odísť z ihriska s pocitom dobre vykonanej práce. "Ak si Taliani a tréner Trapattoni pozrú náš zápas, zistia, že to bol neúprosný boj. V závere sme mali šťastie, no všetko prebehlo v duchu fair play," uviedol Lagerbäck. Strelec oboch dánskych gólov Jon Dahl Tomasson priznal, že mu je Talianov ľúto. "Na remízu sa hralo iba posledných 30 sekúnd, keď už ani jedno mužstvo nechcelo riskovať. Inak sa obe snažili o tri body. Sme sklamaní, že sa nám nepodarilo vyhrať skupinu. Talianov mi je ľúto. Mám rád ich futbal a veľmi rád by som ich videl vo štvrťfinále. Aj keď si u švédskych fanúšikov popularitu nezískam, podľa mňa najlepšími mužstvami v skupine boli Dánsko a Taliansko," skonštatoval útočník AC Miláno.
Dánsko -- Švédsko 2:2 (1:0)
Góly:
28. a 66. Tomasson -- 47. Larsson (11 m), 89. Jonson, rozhodoval: Merk (Nem.), 28 000 divákov
Dánsko: Sörensen -- Helveg, Laursen, Henriksen, Niclas Jensen (46. Bögelund) -- Gravesen, Tomasson, Daniel Jensen (66. Poulsen) -- Grönkjaer, Sand, Jörgensen (57. Rommedahl)
Švédsko: Isaksson -- M. Nilsson, Mellberg, Jakobsson, Edman -- A. Andersson (81. Allbäck) -- Källström (72. Wilhelmsson), Jonson, Ljungberg -- Ibrahimovič, Larsson.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 03:42