New York IslandersReuters
StoryEditor

Sťahovanie v NHL. Slávni Islanders balia kufre

07.02.2017, 23:00
Newyorskí hokejisti dostali nečakanú ponuku – presťahovať sa do Connecticutu.

Štyrikrát získali Stanley Cup. Koncom 80. rokov minulého storočia sa stali jedným z najpamätnejších klubov v dejinách NHL. New York Islanders boli svojho času pojmom. Zašlú slávu pripomínajú pod stropom haly Barclays Center vyradené dresy. Čoskoro možno budú visieť opäť niekde inde. Dokonca to zrejme nebude ani v New Yorku.

Smer Connecticut
Vlastníkom Islanders totiž minulý týždeň prišiel nečakaný list so zaujímavým obsahom. Dannel Malloy, guvernér štátu Connecticut, a Luke Bronin, starosta Hartfordu, adresovali do rúk Charlesa Wanga, Scotta Malkina a Jona Ledeckého ponuku na dočasný „azyl“ pre Islanders.

„Neuniklo nám, že po sezóne 2017/2018 bude váš klub pravdepodobne potrebovať nový domov. Chápeme, že vaše rozhodovanie bude veľmi zložité, no radi by sme vám ponúkli do užívania hartfordské XL centrum,“ začína sa text podpísaný Malloyom a Broninom.

Obaja politici si všimli zložitú situáciu, v ktorej sa newyorská organizácia nachádza. Majitelia Islanders, konkrétne Wang, dlho bojovali za postavenie novej arény na ostrove Long Island, kde kedysi neporaziteľný tím pôsobil až do roku 2015. Keď bolo jasné, že hala, ktorá by nahradila už nevyhovujúce Nassau Coliseum, postavená nebude, našiel Wang záložné riešenie.

Pobyt v Brooklyne
Ostrovania sa pred dvoma rokmi presťahovali do Brooklynu, išlo však skôr o z núdze cnosť. Barclays Center, kde teraz družina okolo kapitána Johna Tavaresa hrá, bola postavená pre iné športy. A po úpravách má hľadisko na hokej nízku kapacitu. Hostiť hokejový klub sa navyše neoplatí vlastníkom brooklynskej haly. Preto sa už nahlas hovorí o tom, že o rok sa budú Islanders z Brooklynu sťahovať inam. Využijú možnosti ukončenia dlhoročnej zmluvy o prenájme.

Otázkou zostáva, kam sa presunie klub, v ktorom kedysi žiarili hviezdy ako Mike Bossy, Billy Smith alebo Denis Potvin. S konkrétnou ponukou prišiel teraz Hartford, ktorý sa snaží presvedčiť Wanga, Malkina a Ledeckého úpravami haly, ale aj silnou fanúšikovskou základňou, zdedenou po Hartford Whalers. Islanders o sťahovanie mimo New Yorku podľa Garyho Bettmana, šéfa NHL, nemajú záujem. Sú vraj verní miestu, kde sú ich fanúšikovia. Skôr sa očakáva, že sa presťahujú v rámci New Yorku. Čo je v hre? Napríklad sa špekuluje, že Ledecký a Malkin skúmali, aké sú možnosti výstavby novej arény v Queense.

01 - Modified: 2024-04-18 14:47:23 - Feat.: - Title: Skloniť sa museli bohatšie kluby. Fenomén zo Spiša má vo finále vo veľkú výhodu 02 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 03 - Modified: 2024-04-17 07:13:12 - Feat.: - Title: Slafkovský získal v NHL bonus za 20 gólov, je voľný pre svetový šampionát 04 - Modified: 2024-04-16 06:00:21 - Feat.: - Title: Černák skóroval, no Tampa podľahla Buffalu. Islanders si zaistili miestenku v play off 05 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 19:24