StoryEditor

NHL sa baví na českom útočníkovi. Takýto moment sa len tak nevidí (video)

10.02.2017, 16:18
Autor:
azaz

Nočné stretnutie Dallasu a Ottawy v NHL nešťastne spestril český útočník Jiří Hudler. Tridsaťtriročný útočník Stars sa po faule súpera snažil využiť výhodu, jeho prihrávka však skončila vo vlastnej prázdnej bráne.

Hoci jeho tím dokázal dvojgólovú stratu dohnať, víťazstvo 3: 2 nakoniec vybojovala Ottawa.

Rozhodca zdvihnutou pravicou signalizoval vylúčenie a dallaský gólman Kari Lehtonen už šprintoval na striedačku. Hráči v bielom si vymenili puk, aby začali akciu v šiestich, jednému z nich sa ale prihrávka nepodarila.

Jiří Hudler chcel bekhendovým pasom nájsť spoluhráča, namiesto toho ale jeho prihrávka doplávala zo stredného pásma až do vlastnej bránky. "Obrovská smola," dušoval sa po zápase.

"Vedel som, že budeme hrať presilovku. Patrick Sharp mi odovzdal puk, chcel som ho podržať, upokojiť hru a založiť akciu. Teraz už viem, že som mal prihrávku odložiť," povedal novinárom s trpkým úsmevom Hudler.

A hoci sa snažil, slovami poriadne nedokázal opísať zmar po tragikomickom góle. "Bolo to nešťastné, nechcel som si dať vlastenec," dodal zdrvený.

Celá situácia môže českého útočníka mrzieť o to viac, že ​​jeho Stars prehrali tesne 2:3. "Nikdy predtým sa mi to nestalo. Je to veľká smola."

Z nepriaznivej situácie sa hráči Dallasu spamätali a dokonca sa im podarilo zrovnať. Svojimi gólmi sa o to postarali francúzsky tvrďas Antoine Rousselle a kapitán Jamie Benn. "Zrazu to s nami vyzeralo zase dobre, bojovali sme, vytvárali tlak. Ale bohužiaľ ..." mrzelo Hudlera. V tretej tretine potom rozhodol o výhre Ottawy Mark Stone.

"Už je to nejaký čas, čo som niečo podobné videl naposledy," premýšľal po zápase kouč Dallasu Lindy Ruff, viac sa ale nešťastnou akciou zaoberať nechcel.

"Niekedy sa to stane. Urobil zlé rozhodnutie, ktoré nám bohužiaľ uškodilo."

Hudlerov kiks vylepšil štatistiky oficiálnemu strelcovi Chrisovi Kellymu, ktorý tak svoj gól videl zo striedačky.

"Takéto veci vídam v televízii, na vlastné oči sa mi to pošťastilo prvýkrát," komentoval s úsmevom útočník Ottawy Mark Stone.

Zároveň vyzdvihol význam kuriózneho gólu. "Mali sme naozaj šťastie. A ten gól nám k výhre pomohol veľkou mierou."

Stars tento rok zažívajú nepodarenú sezónu, proti Senators si navyše pripísali už štvrtú prehru v rade. A od Nového roka, kedy sa odohralo celkom 18 zápasov, zvíťazili iba v piatich z nich.

Rovnako ich trápi rozsiahla maródka, na ktorej okrem Jasona Spezzu alebo Johnnyho Oduya nájdeme aj dlhodobo zraneného Aleša Hemského.

01 - Modified: 2024-10-06 06:43:35 - Feat.: - Title: Dvorského povolali z farmy. Slovák sa proti Chicagu strelecky presadil 02 - Modified: 2024-10-01 07:27:19 - Feat.: - Title: Samuela Honzeka vyhlásili za prvú hviezdu zápasu. Je to veľmi dobrý hráč, povedal tréner Calgary 03 - Modified: 2024-09-30 07:21:19 - Feat.: - Title: Patrik Koch bol najlepším hráčom na ľade, v drese Utahu si pripísal tri asistencie 04 - Modified: 2024-09-29 05:38:28 - Feat.: - Title: Slafkovský sa pobil v príprave NHL, obrancovi spôsobil tržnú ranu 05 - Modified: 2024-09-28 06:26:42 - Feat.: - Title: Okuliar strelil svoj prvý gól v príprave NHL, Florida však prehrala s Carolinou 2:8
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
06. október 2024 11:20