StoryEditor

Gáborík prispel k vyradeniu Colorada

24.04.2003, 00:00
Autor:
HNHNTASRTASR

V troch zápasoch 1. kola play-off zámorskej NHL sa v noci na stredu rozhodlo o posledných postupujúcich tímoch. Zo slovenských hokejistov pomohol Marián Gáborík gólom k prekvapujúcemu postupu Minnesoty Wild na úkor Colorada. Naopak, vypadáva Pavol Demitra, ktorého St. Louis Blues, podobne ako Colorado, viedlo v sérii s Vancouverom 3:1, ale neuspelo. Do semifinále Východnej konferencie postupujú Michal Handzuš a Radovan Somík s Philadelphiou, ktorá vyradila Toronto s Róbertom Švehlom. Semifinálové dvojice Východnej konferencie tvoria Ottawa s Philadelphiou a New Jersey s Tampou Bay, v Západnej konferencii sa v boji o postup stretne Dallas s Anaheimom a Vancouver s Minnesotou.
Najväčší šok zažili diváci v Colorade, kde zvíťazila Minnesota po predĺžení 3:2. Hosťom pomohol k úspechu 43 zásahmi brankár Manny Fernandez a gólom a dvoma asistenciami Andrew Brunette. Domáci dvakrát v stretnutí viedli po presných zásahoch Petra Forsberga a Joe Sakica, ale "divosi" dokázali vždy bleskovo odpovedať. Na 2:2 vyrovnal v presilovke Marián Gáborík, keď doklepol do bránky Royom vyrazenú Brunettovu strelu z pravého kruhu. V predĺžení prekonal bekhendom Patricka Roya Brunette. Ľubomír Sekeráš zaznamenal jednu strelu, mínusový bod a dve vylúčenia.
VÝSLEDKY
Východná konferencia: Philadelphia -- Toronto 6:1, konečný stav série 4:3, semifinálové dvojice: Ottawa -- Philadelphia, New Jersey -- Tampa Bay.
Západná konferencia: Colorado -- Minnesota 2:3 pp (za hostí Gáborík 1+0), konečný stav série: 3:4, Vancouver -- St. Louis 4:1, konečný stav série 4:3, semifinálové dvojice: Dallas -- Anaheim, Vancouver -- Minnesota.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
06. október 2024 02:28