László BénesTASR/AP
StoryEditor

Mladého Slováka ospevuje Bundesliga. Všetci videli, čoho je schopný, chválil ho tréner (video)

05.04.2017, 22:34
Autor:
tasrtasr

Prvýkrát nastúpil v základnej jedenástke Borussie Mönchengladbach a svoj debut okorenil premiérovým bundesligovým gólom.

Slovenský reprezentant do 21 rokov László Bénes bol ústrednou postavou duelu 27. kola najvyššej nemeckej súťaže proti Herthe Berlín.

Talentovaný stredopoliar ďalekonosnou umiestnenou strelou v 16. minúte rozhodol o víťazstve domácich 1:0 a vyslúžil si honor pre najlepšieho hráča zápasu. Nášho futbalistu chválili nemecké médiá. Oficiálna stránka Bundesligy ho označila za najlepšieho hráča a jeho presný zásah za Gól dňa.

Na trénera Borussie Dietera Heckinga spravil Bénes dojem už v marcovom súboji proti majstrovskému Bayernu Mníchov, v ktorom nastúpil v 81. minúte a priniesol do hry oživenie.

Proti Herthe v základnej jedenástke so slovenským reprezentačným obrancom Petrom Pekaríkom mu dal Hecking šancu od začiatku a Bénes sa mu za dôveru odvďačil tým najlepším možným spôsobom. Hral do 85. minúty a patril k motorom ofenzívy domácich.

Bývalý hráč Györu a MŠK Žilina potvrdil dobrú formu. V marcovom asociačnom termíne si zastrieľal na úkor srbských futbalistov, najprv gólom prispel k víťazstvu slovenskej reprezentácie do 20 rokov 2:0 a skóroval aj v utorok 28. marca, keď "dvadsaťjednotka" zdolala tohto súpera 2:1.

"Už v zápasoch nášho výberu do 23 rokov László demonštroval svoje kvality. Teraz vystrčil nos aj v bundeslige a to v tom najsprávnejšom momente. Všetci naši hráči videli, čoho je schopný a pochopili, že im pribudol veľký konkurent v boji o miesto v základnej jedenástke," zdôraznil Hecking v rozhovore pre televíziu Sky.

Bénesa velebil aj stredopoliar Patrick Herrmann.

"Už na tréningoch sme sa mali možnosť presvedčiť, aký je László super futbalista. Jeho výkon proti Herthe preto nebol pre mňa až takým veľkým prekvapením. Počínal si ako rutinér a vôbec nebolo cítiť, že má iba 19 rokov," povedal Herrmann pre nemecký špecializovaný magazín Kicker.

Bénesa pri odchode z ihriska vyprevadili fanúšikovia búrlivým potleskom. Borussia vďaka zisku troch bodov oživila svoje nádeje na účasť v Európskej lige.

V tabuľke je na deviatom mieste, no na šiestu priečku stráca iba štyri body. V sobotu sa predstaví na pôde piateho 1. FC Kolín a v prípade triumfu zníži stratu na "capkov" na jediný bod.

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 07:19