Slovenský hokejista Juraj Slafkovský pózuje fotografom po tom, ako sa stal historicky prvým Slovákom, ktorého si kluby zámorskej hokejovej NHL vybrali z prvého miesta draftu. FOTO: TASR/AP
StoryEditor

Generálny manažér Montrealu o Slafkovskom: Dospelo to k tomuto rozhodnutiu. Splnil všetky naše požiadavky

08.07.2022, 03:03
Autor:
TASRTASR

Juraj Slafkovský sa stal historicky prvým Slovákom, ktorého si kluby zámorskej hokejovej NHL vybrali z prvého miesta draftu. V noci na piatok po ňom siahol z najvyššej pozície Montreal Canadiens.

Juraj Slafkovský sa stal historicky prvým Slovákom, ktorého si kluby zámorskej hokejovej NHL vybrali z prvého miesta draftu.

V noci na piatok po ňom siahol z najvyššej pozície Montreal Canadiens.

Osemnásťročný krídelník tak prekonal doterajší rekord Mariána Gáboríka, ktorého si v roku 2000 vybrala z prvého miesta Minnesota Wild. Jeho zápis prekonal aj obranca Šimon Nemec, po ktorom siahli z 2. miesta New Jersey Devils. Arizona získala z 3. miesta amerického centra Logana Cooleyho a až ako štvrtý prišiel na rad preddraftový favorit Shane Wright, ktorý putuje do Seattlu.

"O tom, že by som mohol byť jednotka som sa dozvedel niekedy po majstrovstvách sveta a po NHL Scouting Combine. Nevedel som, čo očakávať, ale keď som počul ako Kent Hughes vyslovil, že si vyberajú hráča zo Slovenska, tak som bol, že ´wow´," povedal Slafkovský priamo v dejisku draftu, montrealskej hale Bell Centre. Vzápätí mu vo videu zablahoželal k prvému miestu a zaželal všetko dobré do kariéry Zdeno Chára. "Je to neuveriteľná legenda slovenského hokeja. Myslím si, že u nás ľudia určite šalejú, i keď je hlboká noc," dodal Slafkovský.

"Naozaj sme si dobre naštudovali všetkých hráčov a dospelo to k tomuto rozhodnutiu. Splnil všetky naše požiadavky," uviedol po výbere generálny manažér Montrealu Kent Hughes. Výberu Slafkovského z 1. miesta naznačovalo aj jeho štvrtkové rané stretnutie (miestneho času) so zástupcami rekordného víťaza Stanleyho pohára. Podľa agentúry AP na ňom údajne povedal zástupcom klubu, aby vybrali práve jeho.

Krátko na to prišiel ďalší slovenský šok, keď pri výbere New Jersey padlo Nemcove meno a ten sa stal najvyššie draftovaným obrancom zo Slovenska. Zároveň je celkovo šiesty bek spod Tatier, ktorého si vybrali kluby NHL v 1. kole a prvý od roku 2005.

"Som nesmierne prekvapený, je to úžasné. Slováci na prvom a druhom mieste. Keď sme boli deti, snívali sme o tom a teraz sa to splnilo," povedal Nemec priamo v dejisku.

01 - Modified: 2024-04-23 14:26:40 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert 02 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 03 - Modified: 2024-04-10 13:06:24 - Feat.: - Title: Slafkovského súčasná forma je prísľub aj pre národný tím. Ukazuje, že má schopnosti byť líder, tvrdí Bartovič 04 - Modified: 2024-04-10 09:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Neuveriteľný Slafkovský sa odtrhol z reťaze. Strelil svoj prvý hetrik v NHL a naďalej prepisuje tímové rekordy 05 - Modified: 2024-04-07 04:53:30 - Feat.: - Title: Slafkovský asistoval, na výhru Montrealu to však nestačilo
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 08:47