Tréner hokejovej reprezentácie Zdeno CígerTASR/M. Svítok
StoryEditor

"Je to iný level. Snažím sa s tým vysporiadať." Cíger otvorene priznal, že Slovákom chýba kvalita

14.05.2017, 22:15
Autor:
TASRTASR

Hodnotenie Zdena Cígera po zápase s USA (1:6) bolo miestami až bezradné, slovenský tréner zopakoval rovnaké slová, ako po sobotňajšom dueli MS s Ruskom (0:6).

Američania boli v súboji proti Slovákom jasne lepší.

"Nestačili sme kvalitou, podobne ako proti Rusku. Chceli sme hrať dlho bez gólu, ale urobili sme chybu a potom aj ďalšie. Hráme veľmi komplikovane, chýba nám jednoduchosť. Ale na USA sme nemali," uviedol Cíger.

​Po prvej tretine síce favorit vyhrával iba rozdielom jedného gólu, v druhej časti však jasne dominoval.

"Chalanom sme zdôrazňovali, aby nevymýšľali, lebo máme ďaleko striedačku a hrozí nám prečíslenie, keď nestihnú prestriedať. Chyby sme robili aj z toho, že sme si boli vedomí, že potrebujeme bodovať. Nevieme dať gól, nevieme byť defenzívni, potom to silíme za každú cenu a prepadneme aj vo štvorici. Každý kvalitný tím nás za to potrestá," poznamenal Cíger.

Pred zápasom sa špekulovalo o tom, že do bránky by mohol ísť po druhý raz na šampionáte Ján Laco, ale napokon to nebolo možné.

"On má problémy už tretí deň so zadným svalom. Takže nemohol ísť do bránky v žiadnom prípade. Jaro Janus toho veľa neodchytal ani na tréningu, kde nie je toľko priestoru. Možno ľudia nadávajú, ale nevidia dovnútra kabíny. Nie je ľahké pre brankára nabehnúť za takýchto okolností do zápasu," vysvetlil kormidelník Slovenska.

Po prehre s USA nebola stále zažehnaná hrozba zostupu.

V prípade očakávanej prehry Dánov so Švédmi v riadnom čase sa zraky slovenských hokejistov upierali smerom k pondelkovému zápasu Dánska s Talianskom, v ktorom potrebovali, aby severania neprehrali v riadnom hracom čase. Aj keby však Dáni nebodovali, stále by mali Slováci osud vo vlastných rukách.

"Bohužiaľ, sme v ťažkej situácii. K tomu niet čo povedať. Vyzerá to tak, že sa z nás všetci stanú fanúšikovia Dánska. Proti Švédom musíme minimalizovať chyby, inak sa nedá proti takýmto súperom hrať," uviedol Cíger a doplnil:

"Nikto takúto situáciu nechcel. Musíme sa na to reálne pozerať, na kvalitných súperov na MS jednoducho nemáme. Je to iný level. Snažím sa s tým vysporiadať. Neprajem nikomu stáť za takýchto okolností na striedačke."

01 - Modified: 2024-04-17 13:42:32 - Feat.: - Title: Kto príde z NHL na šampionát? Šatan počíta s Regendom, prvé posily majú doraziť už o týždeň 02 - Modified: 2023-05-25 20:36:50 - Feat.: - Title: Kanada zdolala Fínsko 4:1, postúpila do semifinále mieri už ôsmy krát 03 - Modified: 2023-05-21 08:25:40 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Cehlárik a Grman nastúpia proti Slovinsku. Návrat oboch hráčov prinesie zmeny v zostave 04 - Modified: 2023-05-12 19:51:50 - Feat.: - Title: Grmana teší výkon proti Čechom. Môže nás posunúť, tvrdí po tesnej prehre 05 - Modified: 2023-05-10 10:26:22 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Tréneri sledujú sériu New Jersey. Príchod talentovaného Šimona Nemca je reálny
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 10:36