Na snímke futbalisti Slovana Eric Ramirez (chrbtom) a Myenty Abena sa tešia po strelení gólu na 2:1. FOTO: TASR/Pavel Neubauer 
StoryEditor

Keď sa skanduje: Nech žije Slovan! Belasí sa Pjuniku revanšovali krásnou výhrou a dostali sa na čelo skupiny

27.10.2022, 22:55
  • Slovenský šampión ponúkol fanúšikom na Tehelnom poli ďalšie skvelé futbalové divadlo.
  • Dramatický záver znamenal trojbodový zisk pre domáce farby.
  • Slovan má aktuálne na konte osem bodov a dostal sa na čelo H-skupiny.

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava triumfovali vo štvrtkovom stretnutí H-skupiny Európskej konferenčnej ligy nad Pjunikom Jerevan 2:1. Vďaka gólom Gurama Kašiu a Erica Ramireza v závere riadneho hracieho času sa výrazne priblížili k postupu do play off, pred záverečným kolom sú na čele tabuľky a 3. novembra budú mať na ihrisku Žalgirisu Vilnius všetko vo vlastných rukách.

Ale poďme pekne postupne. Tesne pred úvodným hvizdom roztiahli domáci fanúšikovia Slovana transparent s nápisom „Chceme európsku jar!“ A po parádnej výhre 2:1 nad arménskym Pjunikom Jerevan sa slovenský šampión priblížil vytúženému postupu do jarnej vyraďovacej fázy.

image

Slovan čaká kľúčový zápas. Keď máme svoj deň, tak môžeme poraziť kohokoľvek, tvrdí Weiss

Pritom ešte v 84. minúte to vyzeralo na ďalší smutný večer pre zverencov Vladimíra Weissa. Bratislavčania totiž prehrávali od 64. minúty po premenenej penalte bývalého hráča Žiliny Eugenia Cociuca, keď pokutový kop spôsobil kiks a následný faul domáceho gólmana Chovana.

Išli si za víťazstvom

Slovanisti boli pritom herne jednoznačne lepším tímom. Chýbalo im „len“ gólové vyjadrenie. Od prvej minúty išiel Slovan za víťazstvom, naopak hostia pôsobili dojmom, že prišli do slovenskej metropoly neprehrať. Napokon však futbalová spravodlivosť ukázala Slovanu predsa len svoju krajšiu tvár.

Najprv vyrovnal v 84. minúte gruzínsky srdciar Guram Kašia. A domáci diváci ešte ani nestihli vstrebať opojný pocit z vyrovnania, o 49 sekúnd prišla absolútna extáza. Po hrubej chybe brankára Jurčenka dal druhý gól Slovana útočník Eric Ramírez.

Weissovi opäť vyšli striedania

Skúsený domáci kormidelník tak v praxi opäť ukázal skvelý cit pre zápasový dej. Pod obrat sa totiž podpísali striedajúci hráči. Na 1:1 asistoval krajný bek Lukáš Pauschek a druhý zásah zaobstaral už spomínaný Ramírez. Obaja hráči prišli na plochu naraz, v 71. minúte.

image

V Arménsku je to perfektné v každom smere. V lige vidím jeden zásadný rozdiel, hovorí bývalý hráč Slovana

Infarktový záver mohol priniesť aj vyrovnanie hostí, hoci vzhľadom na priebeh by bola deľba bodov nespravodlivá.

Oslavná emócia ovládla Tehelné pole

Konečný hvizd rozhodcu bol prakticky pre celý štadión vykúpením. Zároveň však mohli naplno vypuknúť oslavy. Pozitívna emócia sa niesla štadiónom a diváci dokonca skandovali „Nech žije Slovan!“

Presne o takýchto zápasoch vraví kouč Vladimír Weiss. Že ich chce zažívať nielen on, no aj jeho zverenci a v neposlednom rade aj diváci. Tých prišlo takmer 16-tisíc a opäť vytvorili úžasnú kulisu.

image

Penaltový rozstrel hodný troch miliónov eur. Slovan si v nervy trhajúcom zápase zaistil európsku jeseň

Slovanu tri body neskutočne pomohli a pred záverečným duelom sa so ziskom ôsmich bodov dostal na čelo Skupiny H. Takisto osem nodov nazbieral aj švajčiarsky FC Bazilej, ktorý remizoval doma so Žalgirisom Vilnius 2:2. Slovenský šampión však disponuje lepšou bilanciou vzájomných zápasov. Pjunik získal o dva body menej a šancu zabojovať o jarnú časť má ešte stále aj Žalgirs Vilnius s piatimi bodmi.

Práve Litovci budú už o týždeň posledným súperom belasých v skupinovej fáze. Pokiaľ v litovskej metropole Slovan vyhrá, je „vymaľované“ a postup do jarnej vyraďovacej fázy sa stane realitou. Bola by to skvelá správa pre celý náš futbal. Zatiaľ si však Slovan ešte miestenku nevybojoval. Je však na dobrej ceste. A ak predvedie proti Žalgirisu rovnako oduševnený výkon, postup by mu nemal ujsť.

01 - Modified: 2022-10-27 12:52:12 - Feat.: 1 - Title: V Arménsku je to perfektné v každom smere. V lige vidím jeden zásadný rozdiel, hovorí bývalý hráč Slovana 02 - Modified: 2022-10-26 14:13:34 - Feat.: 1 - Title: Slovan čaká kľúčový zápas. Keď máme svoj deň, tak môžeme poraziť kohokoľvek, tvrdí Weiss 03 - Modified: 2022-10-25 08:52:52 - Feat.: 0 - Title: Futbalová Dukla vyrukovala s akciou pre divákov na duel proti DAC 04 - Modified: 2022-10-19 15:30:03 - Feat.: 1 - Title: Slovan dopláca na súboj dvoch silných sponzorov. Nepáči sa mu, že premenovali štadión Ondreja Nepelu
01 - Modified: 2024-03-30 19:00:38 - Feat.: - Title: Slovan zdolal Podbrezovú v skupine o titul. Tri body zariadil v prvej minúte nadstavenia Marcelli 02 - Modified: 2024-02-23 12:05:57 - Feat.: - Title: Polícia riešila pri štvrtkovom zápase Slovana viaceré prípady porušenia zákona 03 - Modified: 2024-02-22 22:31:40 - Feat.: - Title: Veľká snaha, no opäť prehra. Slovan nestačil na Sturm ani v odvete, v pohárovej Európe tak belasí skončili 04 - Modified: 2024-01-28 12:46:32 - Feat.: - Title: Slovan ulovil zaujímavé meno. Na Tehelné pole prichádza bývalý kapitán Dunajskej Stredy 05 - Modified: 2023-12-30 21:14:52 - Feat.: - Title: Slovan ukončil rok treťou výhrou v rade. "Trpel som", povedal tréner Nitry
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 23:16