Nový člen výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja Richard Pavlikovský. FOTO: TASR/Dano Veselský 
StoryEditor

Hokejový zväz má náhradu za Handzuša. Vo výkonnom výbore zasadne Richard Pavlikovský

12.12.2022, 20:05
Autor:
TASRTASR

Zväz schválil rozpočet na rok 2023 v rovnakej výške tretíkrát za sebou. "Schválili sme rozpočet vo výške 9,8 milióna eur. Drvivá väčšina pôjde na rozvoj reprezentácií a stále navyšujeme množstvo peňazí, ktoré idú do mládeže," povedal výkonný riaditeľ SZĽH Peter Kruľ.

Uvoľnené miesto vo výkonnom výbore Slovenského zväzu ľadového hokeja po Michalovi Handzušovi zaujal Richard Pavlikovský. Delegáti o tom rozhodli na pondelňajšom kongrese, kde schválili budúcoročný finančný rozpočet a určili taktiež nového generálneho sekretára SZĽH Miroslava Laža.

"Veľmi si vážim mandát, ktorý som dnes dostal. Verím, že budem pri rozvoji hokeja a športu nápomocný naďalej. Urobím pre to maximum a teším sa na ďalšiu spoluprácu," uviedol na pondelkovej tlačovej konferencii Pavlikovský, ktorý obsadil post so ziskom nadpolovičnej väčšiny hlasov (175). Jeho predchodca odstúpil z funkcie v dôsledku rozhodnutia zväzu nezakázať hráčom z KHL reprezentovať Slovensko. "Budem sa venovať rozvojovým témam a riešeniam, ktoré sa už realizujú. Chcem v maximálnej možnej miere spájať hokejové hnutie," doplnil Pavlikovský.

Zväz schválil rozpočet na rok 2023 v rovnakej výške tretíkrát za sebou. "Schválili sme rozpočet vo výške 9,8 milióna eur. Drvivá väčšina pôjde na rozvoj reprezentácií a stále navyšujeme množstvo peňazí, ktoré idú do mládeže. Vzhľadom na infláciu hľadáme priestor ako optimalizovať náklady a mať viac voľných peňazí. Pomáhajú nám aj partneri cez komerčné zdroje. Tí sú pre nás oporou," povedal k rozpočtu výkonný riaditeľ SZĽH Peter Kruľ.

Nový generálny sekretár Lažo nastúpi do úradu od nového roka a prevezme ho po Ivanovi Pulkertovi. Momentálne pôsobí ako člen výkonného výboru, regionálny manažér zväzu pre bratislavský kraj a v klube Modré Krídla Slovan. "Chcem poďakovať prezidentovi Šatanovi za dôveru, nerodilo sa to jednoducho. Pre mňa to bolo ťažké rozhodnutie, ale slovenská reprezentácia je to najdôležitejšie, čo máme," uviedol Lažo, ktorý sa po nástupe do funkcie vzdá svojich regionálnych aj klubových povinností.

Šatan ocenil na kongrese Cenou prezidenta SZĽH za rozvoj hokejovej infraštruktúry ôsmich zástupcov samospráv či súkromných investorov, ktorí sa podieľali na jej zveľadení. "Veľmi sa tešíme, že nám za posledné tri roky pribudlo osem nových ľadových plôch, ktorými sa rozširujú možnosti na športovanie pre našu mládež. Ruka v ruke s tým ide aj zvyšovanie kvality práce s našou mládežou. Verím, že v nasledujúcich rokoch podporia rozvoj infraštruktúry aj ďalšie mestá," dodal na záver Šatan.

01 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 02 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky 03 - Modified: 2024-04-12 11:49:23 - Feat.: - Title: Hráči z KHL nepôjdu na hokejový šampionát do Česka. Zväz tvrdí, že nie sú k dispozícii 04 - Modified: 2024-04-10 13:06:24 - Feat.: - Title: Slafkovského súčasná forma je prísľub aj pre národný tím. Ukazuje, že má schopnosti byť líder, tvrdí Bartovič 05 - Modified: 2024-04-10 09:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Neuveriteľný Slafkovský sa odtrhol z reťaze. Strelil svoj prvý hetrik v NHL a naďalej prepisuje tímové rekordy
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
17. apríl 2024 17:18