Český MMA zápasník Karlos Vémola. FOTO: MAFRA/Jan Zátorský
StoryEditor

Kontroverzný MMA zápasník Vémola má problém. Prešetrujú ho kvôli možnému kšeftovaniu so vzácnymi tigrami

19.04.2023, 15:34
Autor:
zarzar

Karlos Vémola je obvinený z trestného činu neoprávneného nakladania s chránenými voľne žijúcimi živočíchmi a hrozia mu tri roky väzenia.

Kontroverzného českého zápasníka MMA Karlosa Vémolu stíha polícia kvôli kšeftovaniu s chránenými bielymi tigrami.

Informoval o tom web Extra.cz, podľa ktorého je športovec obvinený z trestného činu neoprávneného nakladania s chránenými voľne žijúcimi živočíchmi a hrozia mu za to tri roky väzenia.

Hrozí mu trojročné väzenie

Vémola je obvinený spolu s ďalšími tromi mužmi. Zápasník si v roku 2022 zaobstaral mláďa bieleho tigra Šarlotu, nemal však v poriadku dokumenty. Zviera najskôr odovzdal jednému známemu, a potom kontaktoval ďalšieho človeka, ktorý mal mláďa odkúpiť za 145-tisíc českých korún.

V rovnakom čase si Vémola zaobstaral ďalšieho tigra Antoniu Rambu. Najskôr tvrdil, že ho má len požičaného a potom požiadal známeho, ktorý už mal na seba registrovaných tigrov, aby mu pomohol s legalizáciou pôvodu mláďaťa. Muž mal zviera vydávať za potomka svojich tigrov. K registrácii došlo vlani v auguste.

„Keď u Karlosa prebehla domová prehliadka, oháňal sa darovacou zmluvou, zákonnosť držania mláďaťa dokladal registráciou jeho a jeho údajných rodičov. Polícia ale nie je hlúpa: odobrali vzorky srsti zvierat a z DNA na základe znaleckého posudku vyšlo, že udávané zvieratá žlto-čierneho sfarbenia nikdy nemohli byť rodičmi Antonii Ramby. Nepreukázal tak ich pôvod,“ cituje Extra.cz svoj zdroj.

Polícia údajne u zápasníka našla fotku so štyrmi malými tigrami. Dvoch identifikovali ako Šarlotu a Antoniu Rambu, teraz zisťujú, ako skončili ďalšie dve mláďatá.

"Prípad riešime, ale v súčasnej fáze nemôžeme byť konkrétnejší," uviedla hovorkyňa stredočeskej polície Vlasta Suchánková.

Jedným z Vémolových prehreškov má byť fakt, že nedostal výnimku na obchodovanie s ohrozenými druhmi zvierat, a aj napriek tomu s chráneným tigrom obchodoval. Pokiaľ sa preukáže jeho vina, hrozí mu až trojročné väzenie.

Razia colníkov

Vlani u Karlosa Vémolu zasahovali colníci a počas domovej prehliadky kontrolovali zvieratá a potrebné dokumenty na ich správanie. Podľa zápasníka, ktorý má doma levy, tigre, žraloky aj krokodíly, ho niekto udal.

V príbehoch na Instagrame Vémola zdieľal jedno z osvedčení o spôsobilosti na starostlivosť o vybrané druhy šeliem. Získal ho na kurze a vydalo ho ministerstvo poľnohospodárstva. Zápasník vo svojom vyhlásení dodal, že je milovník zvierat.

Okrem kurzu má povolenie na chov levov, tigrov a krokodílov a tiež má schválené výbehy. Zásah bol kvôli bielej tigrici Antonii Rambe.

„Ľudia sú zlí a samozrejme hovoria klamstvá, polopravdy a nepravdy. Nahlasujú rôzne veci, ktoré polícia samozrejme musí prešetriť. Ja im to nemám za zlé, nech to prešetria a zistia pravdu, aký som veľký milovník zvierat. To je celé,“ uviedol vtedy Vémola.

01 - Modified: 2024-04-10 05:17:51 - Feat.: - Title: Majstrovstvá aj svadba s trénerom. Slovenská šampiónka Chochlíková je nezastaviteľná 02 - Modified: 2024-04-15 09:30:00 - Feat.: - Title: Fyzioterapeut, ktorý dáva dokopy aj Attilu Végha: Pacienti niekedy čakajú zázračnú pilulku, tak to však nefunguje 03 - Modified: 2024-03-18 09:00:00 - Feat.: - Title: MMA bojovníčka Szabová: Narodenie syna mi dalo facku aj psychickú silu 04 - Modified: 2024-03-03 09:26:46 - Feat.: - Title: Kozmov návrat, turnaj pod holým nebom v Bratislave či milión pre fanúšikov. Tlačovka Oktagon Time odhalila obrovské novinky 05 - Modified: 2024-02-16 10:03:53 - Feat.: - Title: Toto je karta Fight Night Challenge 6. Strhla sa bitka, Baron na vozíku všetkých dourážal a Flexking pózoval so sekáčikom
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
28. apríl 2024 11:05