Peter Cehlárik v súboji s lotyšskými hráčmi. FOTO: TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Tréneri uzavreli súpisku Slovenska na MS v hokeji, dopísali dvoch hráčov

17.05.2023, 15:56
Autor:
TASRTASR

Štart jedného z elitných útočníkov Petra Cehlárika proti Švajčiarsku je otázny.

Trénerský štáb slovenskej hokejovej reprezentácie definitívne uzavrel súpisku pre MS v Rige. Na dve voľné miesta zapísal útočníkov Mária Luntera a Andreja Kudrnu.

Minimálne jeden z nich by mal byť pripravený nastúpiť aj vo štvrtkovom zápase proti Švajčiarsku (19.20 SELČ). Slováci trénovali v stredu bez Petra Cehlárika, 27-ročný útočník bol počas dvoch dní v opatere fyzioterapeutov a jeho zdravotný stav vyhodnotia aj v priebehu štvrtka.

image

Pozor na ďalšieho súpera Slovákov. Švajčiari na MS zbesilo posilňujú, podľa bookmakerov sú lepší ako Česi

Cehlárik nedohral pondelkový zápas s Kanadou (1:2 sn) po tom, ako zblokoval súperovu strelu a puk ho trafil do nohy. V stredu trénoval iba na suchu. "Trénoval individuálne s kondičným trénerom, zamerali sme sa na spevnenie mäkkých tkanív v kolene, keďže ho má nastrelené a má tam mierny opuch. Nemá nič zlomené, malo by to byť v poriadku. Riešime to konzervatívne," informoval lekár slovenskej výpravy Pavol Lauko.

Asistent trénera Andrej Podkonický k Cehlárikovi dodal: "Ak nebude na tom stopercentne, dáme mu radšej voľno, aby sme ho mali k dispozícii na ďalšie zápasy."

Pred štvrtkovým duelom dopísal realizačný na súpisku dvoch zostávajúcich hráčov z kádra - Luntera a Kudrnu. Či aj obaja nastúpia proti Švajčiarom, sa ešte uvidí. "Nejaké zmeny asi urobíme, rozprávali sme sa o tom, záleží aj od toho, či Cehlárik nastúpi. Ak nie, pôjde hrať Kudrna a uvidíme, či dostane príležitosť aj Lunter," povedal Podkonický.

Slováci zdolali Švajčiarov naposledy na MS pred 11 rokmi v Helsinkách a ani vo štvrtok to nebudú mať jednoduché. Zverenci Patricka Fischera vedú B-skupinu s 9 bodmi a impozantným skóre 15:0. "Nečaká nás nič ľahké, pôjdu po nás, budú nás napádať. Musíme ísť hneď preč z nášho obranného pásma a vyvarovať sa chýb v strednom pásme. Švajčiari sú dlho pokope, majú hráčov z NHL a je to naozaj výborné mužstvo," dodal Podkonický.

01 - Modified: 2023-05-28 21:23:12 - Feat.: - Title: Najužitočnejším hráčom šampionátu sa stal brankár Lotyšska Šilovs 02 - Modified: 2023-05-28 21:06:49 - Feat.: - Title: Kanaďania prekvapenie nedopustili. Otočili finále proti Nemecku a sú majstrami sveta 03 - Modified: 2023-05-28 17:19:48 - Feat.: - Title: Lotyšsko je na nohách. Hokejisti porazili USA a vybojovali prvú medailu v histórii 04 - Modified: 2023-05-28 11:59:32 - Feat.: - Title: Jurčina pred finále: Nemecký hokej veľmi napreduje a ich liga je náročná. Slovákov v nej však príliš nechcú 05 - Modified: 2023-05-28 09:10:44 - Feat.: - Title: Nemci sa postarali o ďalšiu senzáciu. Porazili USA a o zlato zabojujú proti Kanade
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 06:38