Brankár Samuel Hlavaj a Mislav Rosandič. FOTO: TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Rosandič po prehre s Kazachstanom: Prepadali sme, neboli sme trpezliví

19.05.2023, 22:54
Autor:
TASRTASR

V nájazdoch ukázali Kazachovia svoju kvalitu, Samuela Hlavaja prekonali zo všetkých štyroch pokusov. Zo Slovákov uspel iba Libor Hudáček.

Slovenskí hokejisti prehrali na MS v Rige štvrtý zápas z piatich, no stále majú šancu na postup do štvrťfinále. Potrebujú však bezpodmienečne získať 6 bodov v zostávajúcich zápasoch proti Slovinsku a Nórsku a čakať na to, ako budú hrať Lotyši proti Kazachstanu a Švajčiarsku.

S Kazachstanom išli Slováci do vedenia, no súper otočil skóre a vyrovnávajúci gól Pavla Regendu môže mať v konečnom účtovaní cenu zlata.

V nájazdoch ukázali Kazachovia svoju kvalitu, Samuela Hlavaja prekonali zo všetkých štyroch pokusov. Zo Slovákov uspel iba Libor Hudáček.

"Sú to šikovní hráči, dali góly a preto vyhrali. Hrajú v KHL, nie sú to nejakí pozberanci. Mysleli sme si, že ich prejdeme, neboli sme na to asi prichystaní. Boli obetaví, vrátilo sa im to," povedal obranca Mislav Rosandič.

V druhej tretine si Kazachovia vypracovali dvojgólový náskok, ten slovenskí reprezentanti zmazali v tretej tretine. Za stavu 3:1 však mali zverenci Galima Mambetalijeva šance aj na štvrtý gól.

"My sme prepadali, neboli sme trpezliví, chceli sme to zlomiť. Ale oni chodili do prečíslenia a mohli dať ďalšie góly," dodal Rosandič.  

Slováci môžu nazbierať najviac jedenásť bodov, čo môže mať Lotyšsko už v sobotnom zápase práve s Kazachmi a na záver ho čaká ešte Švajčiarsko.

"Držíme sa stále v hre. Ale nemáme to v rukách. Ak postúpime, bude to o chlp. Je to šport, to že ste papierovo lepší neznamená, že musíte zvíťaziť. Som rád, že sme to dotiahli do nájazdov, ale tam sa ukázalo, že hráči Kazachstanu sú naozaj šikovní. Tak ako sme zobrali my bod Kanaďanom, tak dnes zobrali oni nám dva. Musíme sa rovnako nachystať na každý zápas a nikoho nemôžeme podceňovať," uviedol slovenský obranca.    

01 - Modified: 2023-05-28 21:23:12 - Feat.: - Title: Najužitočnejším hráčom šampionátu sa stal brankár Lotyšska Šilovs 02 - Modified: 2023-05-28 21:06:49 - Feat.: - Title: Kanaďania prekvapenie nedopustili. Otočili finále proti Nemecku a sú majstrami sveta 03 - Modified: 2023-05-28 17:19:48 - Feat.: - Title: Lotyšsko je na nohách. Hokejisti porazili USA a vybojovali prvú medailu v histórii 04 - Modified: 2023-05-28 11:59:32 - Feat.: - Title: Jurčina pred finále: Nemecký hokej veľmi napreduje a ich liga je náročná. Slovákov v nej však príliš nechcú 05 - Modified: 2023-05-28 09:10:44 - Feat.: - Title: Nemci sa postarali o ďalšiu senzáciu. Porazili USA a o zlato zabojujú proti Kanade
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 15:02