Nathan van Hooydonck. FOTO: Twitter
StoryEditor

Špičkový cyklista, ktorý pomohol k triumfu na Tour, skolaboval v aute a mal nehodu. V nemocnici bojuje o život

12.09.2023, 14:14
Autor:
tbctbc

Holandského pretekára v kritickom stave previezli do nemocnice, tam skončila aj jeho tehotná manželka. Príčinu nehody vyšetrujú policajti.

Dvadsaťsedemročný profesionálny cyklista Nathan van Hooydonck bojuje o život. Za volantom auta sa mu urobilo zle a rozbehol sa do križovatky.

Pri nehode sa zrazilo päť áut. Holandského pretekára v kritickom stave previezli do nemocnice, tam skončila aj jeho tehotná manželka. Príčinu nehody vyšetrujú policajti.

„Nehoda sa stala okolo pol deviatej ráno. Auto s dvoma cestujúcimi čakalo na semafore na križovatke Doprsstraat a Kapelsesteenweg,“ opísal policajný hovorca Patrick De Smedt pre belgický denník Nieuwsblad.

Doplnil, že dvadsaťsedemročný vodič zrejme vinou nevoľnosti náhle zošliapol plyn a vošiel do križovatky. „Vodič bol na mieste resuscitovaný a prevezený do nemocnice v ohrození života. Jeho tehotná manželka, ktorá sedela vedľa neho, nebola zranená, ale bola tiež prevezená do nemocnice na kontrolu,“ dodal hovorca polície.

Traja ľudia v ďalších autách vrátane malého dieťaťa utrpeli ľahké zranenia. Tím Jumbo Visma, v ktorom má van Hooydonck úlohu domestika pre hlavných lídrov stajne, sa k zdravotnému stavu svojho dôležitého muža zatiaľ nevyjadril.

Holandský cyklista pretekal naposledy v minulom týždni na podniku Okolo Británie, kde jeho tímoví kolegovia Olav Kooij a Wout Van Aert vyhrali päť z ôsmich etáp a Van Aert oslavoval aj celkové víťazstvo.

Predtým pomohol v júli k víťazstvu Jonasa Vingegaarda na Tour de France, kde mal v 15. etape vážny pád po zrážke s nepozorným divákom.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
31. máj 2024 00:57