Hráč Spartaka Kristián Koštrna (vľavo) a hráč Ludogorca Claude Goncalves. FOTO: TASR/Lukáš Grinaj 
StoryEditor

Trnava po sľubnom úvode nezvládla premiéru. Krutá prehra, hodnotí tréner

21.09.2023, 20:59
21.09.2023, 21:42
Autor:
TASRTASR

Dvanásťnásobný bulharský šampión bol doma favorit a od úvodu to potvrdzoval.

Futbalisti Spartaka Trnava neuspeli vo svojom historicky prvom vystúpení v skupine Európskej konferenčnej ligy (EKL). Na pôde bulharského Ludogorca Razgrad prehrali v zápase prvého kola H-skupiny vysoko 0:4, všetky góly zaznamenali domáci v druhom polčase.

Trnavčania odolali tlaku domácich v prvej časti a do šatní išli za bezgólového stavu. Po prestávke dal však favorit tri góly v priebehu 17 minút - hneď po zmene strán otvoril skóre Ivan Jordanov. Následne sa dvakrát presadil poľský stredopoliar Jakub Piotrowski, ktorý skóroval v 50. a 63. minúte. Z poslednej akcie duelu ešte upravil skóre striedajúci Rwan Seco.

Druhý duel v EKL čaká Spartak 5. októbra, keď privíta na domácom štadióne Fenerbahce Istanbul.

EKL - H-skupina, 1. kolo:
Ludogorec Razgrad - FC Spartak Trnava 4:0 (0:0)

Góly: 50. a 63. Piotrowski, 46. Jordanov, 90.+4. Rwan Seco. Rozhodovali: Nuza – Berisha, Selimaj (všetci Kos.), ŽK: Goncalves, Son - Zeljkovič, Mikovič, Procházka
Razgrad: Sluga - Witry, Songo-Sundberg, Verdon, Son - Jordanov (73. Naressi), Piotrowski, Goncalves (85. Jankov) - Tekpetey (85. Chouiar), Tissera (59. Rwan Seco), Vidal (73. Delev)
Trnava: Takáč - Koštrna, Gorosito (46. Djurič), Kóša - Zeljkovič (72. Procházka) - Šulek, Bainovič, Mikovič - Ofori (72. Azango), Ďuriš (72. Paur), Bernát (57. Daniel)

Trnavský Spartak sa v skupine európskej súťaže predstavil po piatich rokoch a jeho premiéru v skupine EKL sledovalo naživo aj približne sto jeho priaznivcov. Tí pri povzbudzovaní dokázali často prečísliť aj domácich, štadión s kapacitou viac ako 10-tisíc miest sa zaplnil iba do polovice.

Dvanásťnásobný bulharský šampión bol doma favorit a od úvodu to potvrdzoval. Medzinárodný kolektív "zeleno-bielych" držal častejšie loptu na kopačkách, Spartak sa v úvode viac sústredil na defenzívu a čakal na možnosť protiútoku. V 10. min poslal nebezpečný center do šestnástky Witry, Trnavčanom sa však podarilo dostať loptu do bezpečia.

Spartak mal prvý náznak príležitosti v 17. min, keď kvalitne zrealizoval signál po priamom kope, no pohotovo zasiahol v obrane Tekpetey. Ghanský útočník mal následne o dve minúty najväčšiu šancu prvého polčasu, keď sa dokázal "preštrikovať" do šestnástky pomedzi obrancov súpera, no jeho pokus zneškodnil brankár Takáč.

Trnavčania dokázali do prestávky nasmerovať loptu na bránu súpera jedenkrát, no s hlavičkou obrancu Kóšu v 34. min po rohovom kope nemal domáci brankár Sluga problémy. Tesne pred prestávkou ešte ohrozil bránu Trnavy Goncalves, no tesne minul pravú žrď.

Hlasy po stretnutí:

Ivajlo Petev, tréner Razgradu: "Odohrali sme kvalitný zápas. Škoda, že sme v prvom polčase nedali gól. Museli sme cez polčas urobiť zmeny a tie nám vyšli. Kontrolovali sme hru počas celého zápasu. Dali sme štyri góly a možno sme mohli dať ešte raz toľko. Gratulujem hráčom, splnili všetko, čo sme si povedali."

Michal Gašparík, tréner Trnavy: "Prvý polčas chalani odmakali. Okrem jedného prípadu sme nepustili súpera do šancí. Chceli sme dostať do hry viac krídla, no kvalitou súpera sa nám to nedarilo. Chalani sa cez polčas ´hecovali´, chceli sme viac držať loptu na kopačkách, no dostali sme hneď v prvej minúte gól, čo sa nemôže stať. Mohli sme sa ešte vrátiť do zápasu po šanci Bainoviča, no súper potom ukázal kvalitu. Je to pre nás krutá prehra. Zo štyroch gólov boli tri v podstate strely spoza šestnástky. Výsledok teraz vyzerá zle. Nemôžete proti takému silnému súperovi dostať gól v prvej minúte druhého polčasu a potom aj v poslednej."

01 - Modified: 2024-04-27 08:51:46 - Feat.: - Title: Liverpool sa dohodol s trénerom Slotom, na lavičke nahradí Kloppa 02 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 03 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 04 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 05 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 23:12