TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Filc sledoval debakle Slovákov naživo. Usmiala sa na nás šťastena, hodnotí víťazstvo Dánov

15.05.2017, 22:13
Autor:
TASRTASR

Najúspešnejší tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Ján Filc si nenechal ujsť prebiehajúci šampionát v Kolíne nad Rýnom, no jeho krajania mu priveľa radosti nedopriali. Kormidelník "zlatých chlapcov z Göteborgu" totiž navštívil posledné dva zápasy proti Rusku a USA, ktoré sa skončili debaklami 0:6 a 1:6. Počas pondelňajšej spiatočnej cesty tak dúfal, že Cígerovým zverencom pomôžu aspoň Dáni.

"Bol som len na zápasoch s Rusmi a Američanmi. Išiel som tam v piatok na pozvanie zväzu a dnes sme sa vrátili vo viere, že to všetko dopadne aspoň tak, ako to dopadlo a to je, že sme sa zachránili. A aby sme sa všetci kompetentní snažili čo najrýchlejšie urobiť nejakú nápravu," povedal pre TASR.

​Pre problémy s presunom zo Schwechatu nemohol sledovať celé stretnutie Dánska s Talianskom, no nakoniec stihol tú podstatnú časť, v ktorej severania strelili dva góly a rozhodli o tom, že sa Slovensko zachránilo medzi elitou. "Videl som len poslednú tretinu. Už včera sme fandili Dánom v zápase so Švédmi a neboli ďaleko od toho, aby tam urobili nejaký bod (2:4 pozn.), ktorý by ich bol posunul mimo minitabuľky trojice. No dôležité je, že to dnes zobrali vážne a v poslednej tretine nepustili Talianov, snáď s jednou výnimkou, do ničoho. V závere vyťažili z toho neuveriteľného faulu, ktorý urobil taliansky obranca, a ten smiešny gól na konci to len potvrdil," uviedol.

V prípade, že by pondelňajší duel vyhrali Taliani, Slováci by museli bodovať v utorňajšom záverečnom vystúpení na šampionáte proti silným Švédom. "Šťastena sa tak usmiala aj na nás a vytrhla nám tŕň z päty. V opačnom prípade by totiž asi bol problém získať bod so Švédmi. Môže sa stať... v hokeji je možné všetko, no určite by to bolo veľké riziko a zložitá situácia."

Filc dúfa, že z hráčov po potvrdení záchrany spadne psychická ťažoba a tlak a so šampionátom sa rozlúčia v lepšom svetle. Výsledok však tipovať nechcel. "Neviem, ako k zápasu pristúpia Švédi, a či z našich chalanov spadne ťažoba a odrazí sa to v zlepšenom výkone. Otázne je, kto bude môcť ísť do bránky, tam to bude asi zložité aj podľa vyjadrení, ktoré dal J. Hudáček. Je veľmi ťažké hádať výsledok," dodal.

01 - Modified: 2022-08-15 11:03:15 - Feat.: - Title: Päť dôvodov, prečo naši juniori nepostúpili. Nie je to len o chýbajúcich hviezdach 02 - Modified: 2019-06-26 19:48:31 - Feat.: - Title: Ján Filc pre HN: Bývalý prezident Kohút vidí v Šatanovi svojho nasledovníka 03 - Modified: 2019-05-23 13:19:07 - Feat.: - Title: Kde sú problémy nášho hokeja? Ján Filc prezradil, čo sa musí zmeniť 04 - Modified: 2018-05-15 14:48:17 - Feat.: - Title: Čo priniesli Šatan a Ramsay do tímu? Ukazuje sa, že je to málo, hovorí Filc 05 - Modified: 2018-02-21 09:40:58 - Feat.: - Title: Čo najviac chýbalo Slovákom k úspechu? Ján Filc hodnotí olympijský turnaj
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 15:41