Karlos Vémola. FOTO: Instagram/karlos_terminator_vemola
StoryEditor

Slovenský bojovník Langer prehral s Vémolom po rekordných siedmich sekundách

08.10.2023, 10:19
Autor:
TASRTASR

Pre Pavla Langera to bola prvá prehra po troch víťazstvách a jeho profesionálna bilancia je 12 víťazstiev - 10 prehier.

Slovenský bojovník Pavol Langer prehral v hlavnom zápase turnaja Oktagon 47 v Bratislave s Čechom Karlosom Vémolom. Očakávaný duel o titulový opasok v poloťažkej hmotnostnej kategórii do 93 kg sa skončil už po 7 sekundách, počas ktorých Langer neustál rýchly nástup súpera, ktorý triumfoval po spŕške úderov.

Pre Langera to bola prvá prehra po troch víťazstvách a jeho profesionálna bilancia je 12 víťazstiev - 10 prehier.

Langer zdolal v júni 2023 Nemca Alexandra Poppecka a získal tzv. dočasný titul. Nasledoval súboj s Vémolom o právoplatný titul šampióna poloťažkej divízie. Ten napokon vyznel jednoznačne pre českého bojovníka, ktorý upravil svoje skóre na 36:7.

Podľa predstaviteľov organizácie ide o najrýchlejšie ukončený zápas v jej histórii. Diváci na bratislavskom štadióne Ondreja Nepelu bezprostredne po zápase pískali na Vémolu, no zdolaný Langer ich vo svojej reči poprosil o opak:

"Zápas som si predstavoval inak. Chlap však musí v živote zvládať aj také momenty, keď to nevyjde podľa plánov a popasovať sa s tým. Viem, že sme na Slovensku, ale prosím žiadny piskot."

Vémola neskôr získal finančný bonus za výkon večera, no na tlačovej konferencii vyhlásil, že by ho rád posunul Langerovi: "Donútil ma poriadne sa pripraviť. Videl som, ako tvrdo pracuje pre seba, pre svoje dieťa a svoju rodinu. Chcem, aby v tom mohol naďalej pokračovať."

V hlavnom predzápase zdolal Slovák Ivan Buchinger Čecha Jakuba Dohnala po TKO v 2. kole. Po svojom 49. profesionálnom zápase má bilanciu 41:8. Spomedzi slovenských bojovníkov si víťazstvá pripísali aj Marek Mazúch a Lucia Szabová, ktorá sa v oktagone predstavila prvýkrát od materskej dovolenky.

V zápase podľa pravidiel undergroundu zdolala Švédku Alexandru Andersrödovú na body po troch kolách. Mazúch triumfoval nad Nemcom Jaimeom Corderom po TKO v 3. kole. Pred domácim publikom neuspel Karol Ryšavý, ktorý podľahol Poliakovi Mateuszovi Legierskému na body po troch kolách a ani Róbert Pukač, ktorý rovnakým spôsobom podľahol Čechovi Matoušovi Kohoutovi.

V dohodnutej váhe do 60 kg sa prestavila Veronika Smolková. S Britkou Megan Morrisovou prehrala po submisii v treťom kole a po tretej prehre po sebe má bilanciu 2-3.

Nasledujúci turnaj organizácie Oktagon MMA je na programe 4. novembra v britskom Manchestri. Po následnom podujatí v nemeckom Kolíne 18. novembra sa Oktagon vráti do Česka na turnaj Oktagon 50 v Ostrave.

      Oktagon 47, výsledky:

      hlavná karta:

      o titul v poloťažkej hmotnostnej kategórii (do 93 kg):

      Karlos Vémola (ČR) - Pavol Langer (SR) /Vémola na TKO v 1. kole/

      ľahká váha (do 70 kg):

      Ivan Buchinger (SR) - Jakub Dohnal (ČR) /Buchinger na TKO v 2. kole/

      ťažká váha (do 120 kg): Adam Palasz (Poľ.) - Sofiane Boukichou (Fr.) /Palasz na body po 3 kolách/

      ľahká váha (do 70 kg)

      Mateusz Legierski (Poľ.) - Karol Ryšavý (SR) /Legiersky na body po 3 kolách/

      stredná váha (do 84 kg):

      Marek Mazúch (SR) - Jaime Cordero (Nem.) /Mazúch na TKO v 3. kole/

      welterova váha (do 77 kg):

      Lukasz Siwiec (Poľ.) - Amiran Gogoladze (Gruz.) /

      predeliminácie:

      welterova váha (do 77 kg):

      Matouš Kohout (ČR) - Róbert Pukač (SR) /Kohout na body po 3 kolách/

      podľa pravidiel underground:

      Lucia Szabová (SR) - Alexandra Andersrödová (Švéd.) /Szabová na body po 3 kolách/

      Bantamová váha (do 61 kg): Beno Adamia (Gruz.) - Gustavo Lopez (USA) /Adamia na body po 3 kolách/

      dohodnutá váha do 60 kg:

      Megan Morrisová (V. Brit.) - Veronika Smolková (SR) /Morrisová na submisiu v 3. kole/

      stredná váha (do 84 kg):

      Ahmed Sami (Irán) - Adam Horváth (Maď.) /Sami na TKO v 1. kole/

01 - Modified: 2024-04-10 05:17:51 - Feat.: - Title: Majstrovstvá aj svadba s trénerom. Slovenská šampiónka Chochlíková je nezastaviteľná 02 - Modified: 2024-04-15 09:30:00 - Feat.: - Title: Fyzioterapeut, ktorý dáva dokopy aj Attilu Végha: Pacienti niekedy čakajú zázračnú pilulku, tak to však nefunguje 03 - Modified: 2024-03-18 09:00:00 - Feat.: - Title: MMA bojovníčka Szabová: Narodenie syna mi dalo facku aj psychickú silu 04 - Modified: 2024-03-03 09:26:46 - Feat.: - Title: Kozmov návrat, turnaj pod holým nebom v Bratislave či milión pre fanúšikov. Tlačovka Oktagon Time odhalila obrovské novinky 05 - Modified: 2024-01-28 09:47:36 - Feat.: - Title: Oktagon 52 priniesol aj parádne KO! Peňáz si po výkone v Newcastli pýtal súboj o titulovú šancu, Široký padol
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
28. apríl 2024 17:15