Obranca New Jersey Devils Šimon Nemec oslavuje svoj gól proti Chicagu Blackhawks. FOTO: Reuters
StoryEditor

Šimon Nemec sa pridal ku klubovej legende Niedermayerovi. Gólom a asistenciou prispel k triumfu nad Chicagom​

06.01.2024, 07:15
06.01.2024, 12:06
Autor:
TASRTASR

New Jersey zvíťazilo druhýkrát za sebou a má siedmu najlepšiu bilanciu vo Východnej konferencii.

Slovenský hokejista Šimon Nemec sa stal tretím obrancom v histórii klubu New Jersey, ktorý zaznamenal v NHL ako tínedžer aspoň dva viacbodové zápasy. Pridal sa tak ku klubovej legende Scottovi Niedermayerovi (6) a Joeovi Cirellovi (2). Devätnásťročný obranca v noci na piatok prispel gólom a asistenciou k víťazstvu Devils nad Chicagom 4:2.

Nemec najprv asistoval pri góle Alexandra Holtza, ktorým Devils v 31. minúte vyrovnali na 1:1. Slovenský obranca výborne zapracoval na modrej čiare, keď zachytil rukou vyhodený puk a dokázal ho poslať Holtzovi, s ktorým si puk vymenili a Nemec pripravil o dva roky staršiemu Švédovi gólovú pozíciu.

Následne sa sám postaral o presný zásah na 2:2 v 46. minúte a zaznamenal svoj druhý gól v sezóne. Pri vyrovnávajúcom presnom zásahu si Nemec vykorčuľoval pri zakladaní útoku až na pravé krídlo a po prihrávke do jazdy dokázal švihom k opačnej žrdi prekonať Arvida Söderbloma.

"Bol to veľmi náročný zápas. Je veľmi dôležité, že sme zvíťazili," uviedol Nemec v rozhovore na ľadovej ploche bezprostredne po skončení duelu.

Nemec zaznamenal za 18:14 min na ľade tri plusové body. Celkovo nazbieral v 16 dueloch sedem bodov (2+5) a pri absencii Dougieho Hamiltona sa stal pevnou súčasťou prvej obrany "diablov".

"Som veľmi šťastný, že sa mi podarilo skórovať a pripísať si aj asistenciu. Je to však tímové víťazstvo a najmä za to som nesmierne rád," povedal v rozhovore pre oficiálny web Devils.

Nemec čelil tiež otázke, čo podľa neho najviac zlepšil od začiatku svojho pôsobenia v profilige a celkovo od predsezónneho hlavného kempu: "Snažím sa zlepšiť moju ofenzívnu hru, trochu mi to trvá. Teraz som však ukázal svoje ofenzívne zručnosti. Niekedy je to náročné, pretože všetci hráči sú v tejto lige zruční. Nie je to ako v AHL, kde sú to možno dve formácie, tu sú to všetky štyri. Je pre mňa skvelé, že tu môžem hrať. Snažím sa hrať svoju hru a neustále sa zlepšovať."

Duel medzi Devils a Blackhawks priniesol veľa nervozity, tvrdú hru oboch mužstiev s niekoľkými šarvátkami a pästnými súbojmi. Celkovo hlavní arbitri rozdali 17 dvojminútových trestov a dovedna až 64 trestných minút. "Ukázali sme, že nevynikáme iba v technických zručnostiach. Vieme hrať aj fyzický hokej, čo je dobrý signál ostatným tímom v lige," dodal Nemec.

Víťazný gól dal v 52. minúte Michael McLeod, v závere ešte zavŕšil skóre pri power play Chicaga Tyler Toffoli. New Jersey zvíťazilo druhýkrát za sebou a má siedmu najlepšiu bilanciu vo Východnej konferencii.

01 - Modified: 2024-04-26 08:26:39 - Feat.: - Title: Černák si pripísal asistenciu, no Tampa je na pokraji vyradenia 02 - Modified: 2024-04-26 09:39:49 - Feat.: - Title: Šatan: Všetci slovenskí hrači z AHL sú pre nás zaujímaví. Z Česka chcem päť hokejistov 03 - Modified: 2024-04-26 09:39:16 - Feat.: - Title: Fehérváry unikol obrancovi, v kľúčovom momente však neuspel. Washington je v NHL bližšie k vyradeniu 04 - Modified: 2024-04-26 09:38:42 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert 05 - Modified: 2024-04-26 09:42:27 - Feat.: - Title: Napraví si chuť vďaka duelom na MS? Osvedčené meno Ramsayho tímu môže ukázať, že si zaslúži viac šancí v NHL
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 11:29