Slovenský futbalista Paríža St. Germain Milan Škriniar (vľavo) sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu v zápase francúzskeho Superpohára Paríž St. Germain - FC Toulouse. FOTO: TASR/AP
StoryEditor

Škriniar musí na operáciu, dĺžka jeho absencie zatiaľ nie je známa

06.01.2024, 17:54
Autor:
TASRTASR

Kapitán slovenskej reprezentácie si zranil členok v zápase o francúzsky Superpohár proti FC Toulouse.

Slovenský futbalový reprezentant Milan Škriniar podstúpi na budúci týždeň v katarskej Dauhe operáciu zraneného ľavého členka. V sobotu o tom informoval jeho klub Paríž St. Germain, no neuviedol, ako dlho bude pauzovať.

"Milan Škriniar, ktorý má vykĺbené laterálne peroneálne šľachy v ľavom členku, podstúpi budúci týždeň operáciu v nemocnici ASPETAR v Dauhe. Neskôr bude poskytnutá ďalšia aktualizácia," uviedol klub na svojej oficiálnej webovej stránke.

Kapitán slovenskej reprezentácie si zranil členok v stredajšom zápase o francúzsky Superpohár proti FC Toulouse (2:0). Škriniar získal s PSG svoju prvú trofej od letného prestupu z Interu Miláno, duel v Parku princov však nedohral a v 71. minúte prenechal miesto na ihrisku Brazílčanovi Lucasovi Beraldovi. Ten prišiel do Paríža medzi vianočnými sviatkami zo Sao Paula.

"Nanešťastie, po zápase s Toulouse, lekári spravili Milanovi testy a zistili, že potrebuje operáciu. Pokiaľ ju nepodstúpi a my neuvidíme, ako to pôjde, nebudeme vedieť, ako dlho bude pauzovať. Je to škoda, ako vždy, keď sa nejaký hráč zraní. Je to zlá správa," povedal tréner PSG Luis Enrique v predvečer pohárového zápasu s Revelom zo šiestej ligy.

PSG čaká v druhej polovici sezóny okrem obhajoby titulu v Ligue 1 aj osemfinále Ligy majstrov, súperom St. Germain bude Real Sociedad. Podľa agentúry AFP môže Škriniar vynechať oba duely so španielskym tímom (14. februára, 5. marca) a mal by pauzovať niekoľko týždňov. Zatiaľ nie je známe, či je ohrozená jeho účasť na majstrovstvách Európy.

PSG chýba aj ďalší stredný obranca Presnel Kimpembe, ktorý má problém s achilovkou.

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 07:11