StoryEditor

V NHL bolo na ľade celkovo šesť Slovákov, dvaja z nich skórovali

11.02.2024, 07:38
Autor:
TASRTASR

Z výhry sa tešil Slovák Martin Pospíšil, jeho Calgary vyhralo na ľade New Yorku Islanders 5:2.

Slovenský hokejista Tomáš Tatar strelil v noci na nedeľu gól v zápase zámorskej NHL. Jeho Seattle však prehral na ľade Philadelphie 2:3. V akcii boli aj ďalší Slováci, no z trojice Martin Fehérváry (Washington), Šimon Nemec (New Jersey) a Erik Černák (Tampa Bay) nebodoval nikto.

Philadelphia dosiahla tretie víťazstvo za sebou, v bránke domácich nastúpil prvýkrát od novembra Cal Petersen. Víťazný gól strelil v 56. minúte Sean Couturier, Tatar vyrovnal na 1:1 ešte v záverečnom dejstve. Bola to jeho jediná strela na bránku, okrem toho mal aj jeden hit. Na ľade bolo 12:41 minúty. V tejto sezóne tak nazbieral už 20 bodov (7+13), z toho 11 ako hráč Kraken (6+5).

Ovečkin pokoril Gretzkého

O víťazstve Caroliny nad New Jersey rozhodol jediný gól Sebastiana Aha, ktorý padol v extračase. Domáci brankár Pjotr Kočetkov chytil 34 striel, mal druhý shutout v tomto ročníku a pomohol svojmu tímu k piatemu víťazstvu v šiestich predošlých stretnutiach. Jeho náprotivok Vítek Vaněček vykryl o dve strely menej a mal 96,9-percentnú úspešnosť. Nemec nastúpil v prvej obrannej dvojici s Kevinom Bahlom. Slovenský obranca vyslal tri strely na bránku, mal hit a na ľade bol 22:27 minúty.

Washington s Martinom Fehérvárym zaznamenal triumf na ľade Bostonu, vedúci tím Východnej konferencie prehral 0:3. K tomuto výsledku prispel aj hviezdny Alexander Ovečkin, ktorý spečatil triumf svojho tímu gólom do prázdnej bránky. Skóroval tak v štvrtom dueli za sebou a jeho tím ukončil šesťzápasovú série prehier.

image

JOJka dnes štartuje novú staničnú grafiku a upútavky s témou hokeja. Pozrite si fotky

Rus prekonal v historických tabuľkách Waynea Gretzkého za najviac gólov do prázdnej bránky (57). Brankár hostí Charlie Lindgren vykryl 18 striel a dosiahol tretí shutout v sezóne a celkovo piaty v kariére. Fehérváry nastúpil v prvej obrannej dvojici spolu s Johnom Carlsonom, rozdal štyri hity a na ľade strávil 20:10 minúty.

Tampa Bay s Černákom vyhrala na ľade Columbusu 4:2. Brandon Hagel mal tri body za gól a dve asistencie a jeho tím vyhral deväť z predošlých dvanástich zápasov. Za domácich sa blysli Nikita Kučerov (0+2) a Boone Jenner (2+0). Černák bol v druhej obrannej dvojici s Haydnom Fleurym, mal dve plusky, tri strely na bránku a dve trestné minúty – dostal ich za hru vysokou hokejkou v 26. minúte. Na ľade strávil 22:27 minúty.

Slafkovského desiaty zásah

Ešte v sobotu večer bol v akcii Juraj Slafkovský, ktorý strelil svoj desiaty gól v prebiehajúcej sezóne zámorskej NHL. Montrealu však na body nestačil, keď Canadiens prehrali doma s Dallasom tesne 2:3. Devätnásťročný krídelník skóroval v 39. minúte, keď ho spoza bránky našiel kapitán domácich Nick Suzuki a brankára Jakea Oettingera prekonal z veľkého uhla.

Znížil tak na 2:3, no Canadiens sa už nepodarilo vyrovnať. Bol to Slafkovského desiaty gól v ročníku a v 51 zápasoch pridal aj trinásť asistencií. Dokopy strávil na ľade 19:30 min a okrem gólu si do štatistík pripísal aj jednu "plusku", dve strely na bránku a dva bodyčeky.

image

Slafkovský strelil desiaty gól v sezóne NHL, Montreal však prehral

Z výhry sa tešil druhý Slovák Martin Pospíšil, jeho Calgary vyhralo na ľade New Yorku Islanders 5:2. Dvadsaťštyriročný útočník strávil na ľade 12:08 minút, raz ohrozil brankára a dostal jednu "mínusku". V drese hostí sa zaskvel obranca MacKenzie Weegar, ktorý strelil hetrik vrátane víťazného gólu.

Hráči St. Louis Blues zvíťazili v Buffale 3:1 a udržali si 8. miesto v tabuľke Západnej konferencie. Dva góly strelil útočník hostí Jake Neighbours. Detroit zvíťazil nad Vancouverom 4:3 po predĺžení, v jeho 23. sekunde premenil samostatný nájazd Jake Walman. V drese Canucks zaznamenali po tri body (1+2) Filip Hronek a Elias Pettersson.

01 - Modified: 2024-04-10 13:06:24 - Feat.: - Title: Slafkovského súčasná forma je prísľub aj pre národný tím. Ukazuje, že má schopnosti byť líder, tvrdí Bartovič 02 - Modified: 2024-04-10 09:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Neuveriteľný Slafkovský sa odtrhol z reťaze. Strelil svoj prvý hetrik v NHL a naďalej prepisuje tímové rekordy 03 - Modified: 2024-04-10 05:33:11 - Feat.: - Title: VIDEO: Slafkovský strelil prvý hetrik v NHL, jeho tím suverénne triumfoval. Černák si pripísal asistenciu 04 - Modified: 2024-04-08 05:25:13 - Feat.: - Title: Fehérváry asistoval, no Washington prehral po šiesty raz za sebou 05 - Modified: 2024-04-07 04:53:30 - Feat.: - Title: Slafkovský asistoval, na výhru Montrealu to však nestačilo
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
12. apríl 2024 22:13