Český hokejista Jaromír Jágr počas tréningu svojho tímu Rytíři Kladno.. FOTO: TASR/AP
StoryEditor

Jágr je pod paľbou kritiky, jeho klub príde o významnú dotáciu. Musí sa niečo udiať, reaguje primátor Kladna

06.03.2024, 16:20
Autor:
ČTKČTK

Je nutné urobiť niečo dopredu, nejaký krok, aby to šlo, pretože zostávať v rovnakých koľajach nemá žiadny zmysel, komentoval rokovanie s Jágrom primátor Kladna Volf.

Primátor českého mesta Kladno Milan Volf dnes rokoval s hokejistom a majiteľom Kladnianskych Rytierov Jaromírom Jágrom.

Čaká, že v kladnianskom hokejovom klube nastanú zmeny. Nevylučuje, že v prípade progresu mesto A-tím podporí, teraz v rozpočte s dotáciou vo výške päť miliónov korún (200-tisíc eur) nepočíta, povedal novinárom po schôdzke Volf.

Kladniansky primátor pred niekoľkými dňami podrobil ostrej kritike chod extraligového hokejového klubu, ktorý legendárny útočník vlastní.

„Namiesto rozkvetu športu, ktorý mal v Kladne vždy svoje miesto a prím, sledujeme iba otrasné výsledky a s nedôverou čakáme, ako dopadne záverečná baráž. Nehovoriac o rozpredávaní desiatok hráčov do ostatných oddielov, za ktorých Jaromír Jágr zinkasoval milióny korún, čo sa spätne nikde nepremietlo do kvality mužstva,“ uviedol Volf.

Čakanie na Jágrov plán

Keďže výsledky klubu, ktorý si tretíkrát za sebou zahrá baráž o záchranu extraligy, nezodpovedajú miere podpory od mesta, vedenie radnice v tohtoročnom rozpočte nepočíta s dotáciou pre hokejový A-tím, avšak so zaplatením prevádzky zimného štadióna a podporou mládeže áno.

"Je nutné urobiť niečo dopredu, nejaký krok, aby to šlo, pretože zostávať v rovnakých koľajach nemá žiadny zmysel. Jarda sa na to chytil a hovoril, že nápad má. Úplne ho nenačrtol," povedal Volf. Ďalšie rokovanie Jágra s Volfom by malo byť po odohraní baráže. Baráž odštartuje 17. apríla.

Volf dodal, že mesto je naďalej partner kladnianskeho hokeja, ale treba pristúpiť k zmenám. Kladno ročne platí za prevádzku zimného štadióna zhruba 30 miliónov korún (1,2 milióna eur) prispieva 8,5 milióna korún (340-tisíc) na mládež a nedávno dalo opraviť štadión za približne pol miliardy korún.

Mesto v provizóriu

Rozpočet pre tento rok budú kladnianski zastupitelia schvaľovať 20. marca. Teraz mesto, rovnako ako v predchádzajúcich rokoch, hospodári podľa rozpočtového provizória. Vlani mesto hospodárilo so zhruba dva a pol miliardami korún.

Kladniansky hokejový klub Jágrovi úplne patrí od roku 2017, dovtedy mal podiel 70 percent. Mesto mu predalo podiel 30 percent.

Do roku 2011 majoritný podiel patril Jágrovmu otcovi Jaromírovi Jágrovi staršiemu, ktorý predvlani zomrel. Veľa rokov sa venoval podpore a rozvoju kladnianskeho hokejového klubu. Jágr mladší bol v roku 2011 označovaný za záchrancu kladnianského hokeja.

01 - Modified: 2024-02-19 08:17:45 - Feat.: - Title: Jágr sa dočkal v NHL veľkej pocty. Pittsburgh vyvesil dres českej legendy 02 - Modified: 2024-01-15 19:14:22 - Feat.: - Title: Bývalého útočníka Igora Libu uvedú do Siene slávy Medzinárodnej hokejovej federácie, poctia aj Jágra 03 - Modified: 2024-01-08 14:52:27 - Feat.: - Title: Legendárny Jágr prehovoril o kauze Hudáček 04 - Modified: 2024-01-08 08:15:11 - Feat.: - Title: Slovák vyvolal rozruch v Česku. Hudáček končí po proteste fanúšikov v Jágrovom tíme expresne rýchlo 05 - Modified: 2023-12-06 09:30:00 - Feat.: - Title: FOTO Vpredu biznis, vzadu párty! Súťaž účesov „na Jágra“ vyhral lekár z Británie
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 11:28