Fanúšikovia ŠK Slovan Bratislava oslavujú gól počas prvého zápasu tretieho predkola futbalovej Ligy majstrov ŠK Slovan Bratislava - APOEL Nikózia v Bratislave. FOTO: TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Slovan spravil výrazný krok k postupu. Mak exportným gólom pobláznil štadión

07.08.2024, 22:28
07.08.2024, 23:30
  • ŠK Slovan Bratislava zatiaľ v piatich dueloch v tohtoročných predkolách Ligy majstrov ešte nenašiel premožiteľa.
  • V stredu večer belasí eliminovali aj ofenzívne snahy cyperského veľkoklubu APOEL Nikózia, čí m dosiahli cenný triumf 2:0.
  • Bratislavský Slovan sa v prípade postupu stretne v play-off o skupinovú fázu Ligy majstrov s lepším z dvojice FC Midtjylland – Ferencváros Budapešť.

K dosiahnutiu sna menom Liga majstrov sú futbalisti ŠK Slovan Bratislava opäť o krok bližšie. Náš majster zdolal v úvodnom dueli 3.predkola najprestížnejšej európskej klubovej súťaže na domácom trávniku cyperského šampióna APOEL Nikózia 2:0, čím sa belasí výrazne priblížili k postupovým brehom do play-off o hlavnú fázu.

Dôležité momenty zápasu Slovan Bratislava vs APOEL FC

A hoci je dvojgólový náskok príjemný, zverencov trénera Vladimíra Weissa ešte čaká o šesť dní na horúcej cyperskej pôde poriadne náročná „šichta“. Silnejšie karty však drží po polčase vzájomného dvojsúboja aktuálne slovenský klub.

Zaslúžené víťazstvo

ŠK Slovan Bratislava - APOEL Nikózia 2:0 (0:0)

Góly: 74. Petrovič (vlastný), 90.+3 Mak. Rozhodovali: Lindhout - Honig, Inia (všetci Hol.), ŽK: Bajrič, Kašia - Tejera, Sušič, Kostadinov, 20.404 divákov.

Slovan: Takáč - Blackman, Kašia, Wimmer, Zuberu - Kucka, Bajrič, Tolič - Barseghjan (79. Mak), Strelec (90.+2 Szöke), Weiss (90. Marcelli)

APOEL: Belec - Sušič, Petrovič, Dvali, Quintilla - Meyer (76. El Arabi), Kostadinov, Tejera - Marquinhos, Dražič (87. Chebake), Ndongala (87. Donis)

Pozitívne pritom je, že víťazstvo Slovana je úplne zaslúžené. Domáci boli aktívnejší a viac túžili po víťazstve. A napokon sa aj dočkali, aj keď to dlho vyzeralo, že by snaha domáceho mužstva nemusela byť ocenená víťazstvom.

V 74. minúte však konečne Slovan skórval. Výborného brankára hostí Vida Beleca, ktorý bol zároveň aj kapitánom APOEL-u, prekonal z bezprostrednej blízkosti, paradoxne, vlastný spoluhráč Petrovič. Presný zásah však padol po dobrej individuálnej práci Barseghjana. Tak či onak, domáce tribúny boli vo vare. 1:0 a vytúžený zásah konečne prišiel.

Mimochodom, hoci bol na bratislavskom Tehelnom poli teplý letný večer, atmosféra na štadióne bratislavského Slovana vyvolávala opäť zimomriavky. Vyše 20-tisíc divákov znova prispelo k traskavej šou.

Nádherný Makov gól

APOEL sa po góle snažil, no nič vážne si zverenci španielskeho kormidelníka Davida Gallega nevypracovali. A to ešte netušili, čo ich čaká. Róbert Mak, ktorý začal stretnutie na lavičke, sa dostal na hraciu plochu v 79. minúte, keď vymenil práve hlavného architekta prvého gólu Barseghjana.

A Mak evidentne chcel trénerskému štábu aj fanúšikom Slovana ukázať, že aj on patrí na ihrisko. V nadstavenom čase vykúzlil nádhernú strelu. Exportný kop sa zastavil až v trepotajúcej sa sieti za Belecom. 2:0 a štadión prepukol v absolútnu erupciu radosti.

image

Slovan vs. APOEL Nikózia: Ako vidí šance na postup Slovák, ktorý hrával za cyperského majstra?

hlasy po zápase

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Bol to ťažký zápas so súperom, ktorý je veľmi silný na lopte, čo dokázal, aj keď si nevypracoval veľké šance. My sme boli trpezliví a pozorní v obrane. je o dobrý výsledok, ale všetko je otvorené. Tam budeme bojovať o život, oni kvalitu majú a tam budú mať aj takú kulisu ako my tu."

Juraj Kucka, stredopoliar Slovana: "APOEL potvrdil, že má dobré mužstvo, nič nám neuľahčil. Bol to náročný zápas, ale dobrý výkon z našej strany. Myslím, že sme ho až na pár vecí mali pod kontrolou a vytvorili sme si dosť šancí. Nikto nechcel spraviť chybu, ale my sme sa stále snažili a hrali až do konca. A práve v závere sme prikrášlili skóre. Do Nikózie ideme bojovať. Pokiaľ predvedieme našu hru a budeme organizovaní, mali by sme to zvládnuť."

zdroj: STVR

„Bolo to trošku sklamanie, že som nehral od začiatku, ale cítil som, že keď dnes nastúpim, dám gól. Mohol som dať aj dva, ale podaril sa ten prvý a vyšlo to nádherne. Pred vypredaným štadiónom doma je to niečo špeciálne,“ uviedol tesne po dueli pre STVR práve Mak.

Ak podajú slovanisti budúci týždeň v Nikózii podobný výkon, ako dnes, postup budú mať vo vrecku. Aj fanúšikovia APOEL-u však vedia poriadne pohnať svojich miláčikov. O šesť dní však budú mať čo robiť. Slovan to má dobré rozohrané a z Weissových zverencov sála odhodlanie uspieť.

01 - Modified: 2024-08-07 07:17:18 - Feat.: 0 - Title: Ostro sledovaný zápas Spartaka s Wislou: Osoby vyhodnotené ako rizikové sa na štadión nedostanú (ROZHOVOR) 02 - Modified: 2024-08-07 07:13:14 - Feat.: 0 - Title: ANALÝZA: Pyrotechnika, rasistické urážky či dohodnuté bitky s rivalmi. Je futbal pre chuligánov iba zámienka? 03 - Modified: 2024-08-05 11:09:45 - Feat.: 1 - Title: Slovan v prípade postupu do play off Ligy majstrov môže naraziť na Ferencváros
01 - Modified: 2024-09-13 19:10:50 - Feat.: - Title: Veľká pocta, ale aj záväzok. Slovenský talent sa dostal medzi najlepších futbalových tínedžerov súčasnosti 02 - Modified: 2024-09-10 18:26:06 - Feat.: - Title: Koniec červeno-čiernej idylky? Škrtel má údajne namierené do Világiho klubu, má sa stať športovým riaditeľom 03 - Modified: 2024-09-08 19:52:57 - Feat.: - Title: Liga národov: Slováci zdolali Azerbajdžan, na svojom konte majú už šesť bodov 04 - Modified: 2024-09-08 08:02:09 - Feat.: - Title: Analytik Slovana, ktorého chváli Weiss: Dali sme 15 gólov po situáciách z našich dát. Dáni bránili dosť naivne 05 - Modified: 2024-09-06 09:26:46 - Feat.: - Title: Športový obsah je pre Voyo zásadný
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. september 2024 19:13