Útočník Utahu Miloš Kelemen. FOTO:Reuters/Reese Strickland
StoryEditor

Honzek, Kelemen a Pekarčík. Slovenskí hokejisti bodovali v prípravných zápasoch NHL

23.09.2024, 07:29
Autor:
TASRTASR

Šancu dostali v príprave aj ďalší traja Slováci, ktorí vyšli bodovo naprázdno.

Traja slovenskí hokejisti sa bodovo presadili v noci na pondelok v desiatich prípravných zápasoch pred novou sezónou NHL. Samuel Honzek prispel asistenciou k suverénnemu víťazstvu Calgary na ľade Seattlu 6:1 a po asistencii si pripísali v zápase Utah - St. Louis (5:3) aj domáci Miloš Kelemen a Juraj Pekarčík v drese hostí.

Devätnásťročný Honzek prihral v tretej tretine Čechovi Adamovi Klapkovi na piaty gól Flames. Martin Pospíšil za Calgary nehral, rovnako ako hlavné opory tímu, ktoré sa predstavia až v ďalšej fáze prípravy.

Utah, ktorý sa pripravuje na premiérovú sezónu v zámorskej profilige po presťahovaní klubu z Arizony do Salt Lake City, si v príprave na neutrálnej pôde v Des Moines poradil so St. Louis 5:3 aj vďaka asistencii Kelemena.

Dvadsaťpäťročný útočník zaujal aj nešťastným vlastným gólom. Jeho prihrávku pri avizovanom vylúčení nezachytil na útočnej modrej čiare spoluhráč Dylan Guenther a puk sa cez celé klzisko dokĺzal až do prázdnej bránky Utahu. V drese Blues sa Pekarčík prezentoval vydarenou gólovou prihrávkou na Simona Robertssona. Jeho spoluhráč Dalibor Dvorský vyslal až päť striel na bránku, ale nebodoval. Patrik Koch za Utah nenastúpil.

Šancu dostali v príprave aj ďalší traja Slováci, ktorí vyšli bodovo naprázdno. Florida s Oliverom Okuliarom vyhrala nad Nashville 3:2, z víťazstva v rovnakom pomere sa tešil aj Adam Sýkora v drese New Yorku Rangers, ktorý zdolal domáci Boston. Hráči New Jersey v zostave s Tomášom Tatarom podľahli New Yorku Islanders 2:4. Šimon Nemec za Devils nehral.

Debut v drese San Jose vyšiel tohtoročnej draftovej jednotke Macklinovi Celebrinimu. Osemnásťročný center sa uviedol gólom a asistenciou, Sharks však prehrali s Vegas 2:4. Slovenský mladík Jozef Viliam Kmec za Golden Knights nenastúpil. Nehral ani Martin Fehérváry za Washington, ktorý podľahol Philadelphii 2:6.

01 - Modified: 2024-09-26 20:03:41 - Feat.: - Title: Slovenský talent srdnato bojuje o svoje miesto v NHL. Je to veľký prísľub pre náš hokej, chváli ho Feneš 02 - Modified: 2024-09-24 05:37:56 - Feat.: - Title: Samuel Honzek trikrát asistoval, Calgary zdolalo Edmonton 03 - Modified: 2024-09-03 16:23:27 - Feat.: - Title: Nemecký hokejista bude od budúceho leta najlepšie plateným hráčom v NHL. Zarobí desiatky miliónov dolárov 04 - Modified: 2024-08-30 12:51:11 - Feat.: - Title: Zomrela hviezda NHL. Počas tragédie prišiel o život aj hokejistov brat 05 - Modified: 2024-07-11 20:26:44 - Feat.: - Title: Budaj mieri do elitnej spoločnosti ako tréner. Skvelý rečník, ktorý to má v hlave zrovnané, chváli ho Lašák
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. september 2024 22:04