Slovenský hokejový útočník Martin Pospíšil. FOTO: Reuters/Sergei Belski-Imagn Images
StoryEditor

Pospíšil bodoval aj v treťom zápase, v Edmontone prihral na víťazný gól

14.10.2024, 06:57
Autor:
TASRTASR

Flames zvíťazili vo všetkých troch dueloch, finalista vlaňajšej sezóny Edmonton naopak začal ročník troma prehrami so skóre 3:15 a je na poslednom mieste v Západnej konferencii.

Slovenský hokejový útočník Martin Pospíšil asistoval na víťazný gól hráčov Calgary, ktorí v noci na pondelok vyhrali na ľade Edmontonu 4:1. Bodoval aj v treťom zápase novej sezóny NHL a na konte má päť bodov za gól a štyri asistencie.

Flames zvíťazili vo všetkých troch dueloch, finalista vlaňajšej sezóny Edmonton naopak začal ročník troma prehrami so skóre 3:15 a je na poslednom mieste v Západnej konferencii.

Pospíšil nastúpil na centri tretej formácie s Jonathanom Huberdeauovom a Anthonym Manthom, ktorý v 48. minúte dorazil jeho strelu za chrbát brankára Stuarta Skinnera. Calgary prehrávalo od 2. minúty 0:1, keď Jaff Skinner strelil svoj prvý gól v drese Oilers. Flames vyrovnali v prostrednej časti na 1:1 a troma gólmi v tretej tretine zavŕšili tretie víťazstvo v sezóne.

Pospíšil sa prezentoval aj piatimi hitmi, čo bolo najviac zo všetkých hráčov a odohral 13:48 minúty. Jeho krajan Samuel Honzek začal duel na ľavom krídle prvej formácie s Nazemom Kadrim a Andrejom Kuzmenkom. Nebodoval ani vo svojom treťom zápase nováčikovskej sezóny, mal v ňom dve strely na bránku a na ľade strávil celkovo 11:24 minút.

NHL - výsledky

Winnipeg - Minnesota 2:1 pp, Dallas - Seattle 2:0, Edmonton - Calgary 1:4, Vegas - Anaheim 3:1

Flames patria k piatim tímom Západnej konferencie, ktoré zvíťazili vo všetkých troch stretnutiach doterajšieho priebehu sezóny. V priebežnej tabuľke sú za jej lídrom Winnipegom a pred Vegas a Dallasom. Tieto tri tímy triumfovali aj v noci na pondelok.

Jets potvrdili výbornú defenzívu a Minnesotu zdolali na domácom ľade 2:1 po predĺžení. Víťazný gól strelil v presilovke Kyle Connor. Kapitán Mark Scheifele skóroval vo všetkých troch dueloch sezóny a so šiestimi bodmi za štyri góly a dve asistencie je na druhom mieste kanadského bodovania súťaže. Winnipeg inkasoval v troch dueloch iba dva góly.

Spoľahlivou defenzívou sa v úvode ročníka prezentuje aj Dallas, ktorý v troch zápasoch dostal iba tri góly. V nočnom stretnutí proti Dallasu zvíťazil 2:0. Brankár Casey DeSmith zneškodnil všetkých 25 striel hostí a nadviazal na kolegu Jakea Ottingera, ktorý si udržal čisté konto v predošlom súboji s New Yorkom Islanders (3:0). Stars strelili oba góly proti Kraken v rozpätí 14 sekúnd 17. minúty, keď sa presadili Sam Steel a Wyatt Johnston.

Plný počet bodov majú aj hráči Vegas, ktorí zvíťazili v úvodných troch zápasoch v riadnom hracom čase. Úspešný vstup do sezóny podčiarkli proti Anaheimu, ktorý doma zdolali 3:1, čím zavŕšili trojzápasovú sériu domácich duelov. Víťazný gól strelil v presilovke v 48. minúte Tomáš Hertl, pre ktorého to bol prvý presný zásah v sezóne.

01 - Modified: 2024-10-14 08:46:46 - Feat.: - Title: Nešetrite na nás! Brankári v NHL sa cítia nedocenení, dôjde k zmene trendu? 02 - Modified: 2024-10-13 06:12:11 - Feat.: - Title: Slováci v NHL: Pospíšil prispel dvoma asistenciami k triumfu Calgary a pobil sa, Tatar dal prvý gól v sezóne 03 - Modified: 2024-10-10 05:36:01 - Feat.: - Title: NHL: Slafkovský parádne prihral na víťazný gól Montrealu nad Torontom 04 - Modified: 2024-10-09 09:52:52 - Feat.: - Title: Campbellová vstúpila do histórie. Je prvá žena v trénerskom štábe klubu NHL 05 - Modified: 2024-10-08 17:00:00 - Feat.: - Title: Bol by to míľnik aj pre náš hokej. Hit tréningového kempu Honzek je k vysnívanej premiére čoraz bližšie
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
14. október 2024 14:04