Kylian Mbappe. FOTO: Reuters
StoryEditor

Hviezdny Mbappe čelí podozreniu zo znásilnenia. Švédska prokuratúra vyšetruje incident zo Štokholmu

15.10.2024, 13:10
Autor:
TASRTASR

Prokuratúra nemenovala podozrivého, zatiaľ čo útočník Realu Madrid označil tvrdenie za nepravdivé a voči švédskemu periodiku podnikne právne kroky.

Švédska prokuratúra v utorok potvrdila vyšetrovanie znásilnenia v jednom z hotelov v Štokholme. Incident sa mal odohrať v ubytovacom zariadení, v ktorom podľa švédskeho denníka Aftonbladet býval v inkriminovanú noc zo štvrtka na piatok francúzsky futbalista Kylian Mbappe.

Prokuratúra nemenovala podozrivého, zatiaľ čo útočník Realu Madrid označil tvrdenie za nepravdivé a voči švédskemu periodiku podnikne právne kroky.

Mbappe nefiguroval v nominácii "Les Bleus" pre októbrové zápasy Ligy národov, a tak so skupinou priateľov zamieril na sever Európy. Podľa Aftonbladet obedovali v reštaurácii a následne sa vybrali do nočného klubu. Rovnaký zdroj uviedol, že vyšetrovanie začalo v sobotu po tom, čo údajná obeť vyhľadala lekársku pomoc.

Denník Expressen v pondelok označil Mbappeho za podozrivého, pričom sa odvolával na anonymné zdroje. Aftonbladet mal v utorok uviesť, že takisto získal informácie potvrdzujúce, že podozrivým je Mbappe.

Podľa Expressen je Francúz "dôvodne podozrivý" zo znásilnenia a sexuálneho útoku, čo je vo švédskom právnom systéme nižší z dvoch stupňov podozrenia.

Dvadsaťpäťročný zakončovateľ "bieleho baletu" tvrdí, že správy sa nezakladajú na pravde a ich pôvod spája so súdnym sporom, v ktorom žiada od bývalého zamestnávateľa Paríža Saint-Germain vyplatenie údajne dlhujúcej čiastky 55 miliónov eur.

"Fake news! Začína to byť predvídateľne, v predvečer pojednávania, akoby náhodou," napísal Mbappe na sociálnej sieti X. K celej záležitosti sa vyjadrili aj zástupcovia majstra sveta z roku 2018: "Aftonbladet šíri fámu. Na ukončenie ničenia imidžu Kyliana Mbappeho podnikneme všetky nevyhnutné právne kroky k objasneniu pravdy."

Mbappe si minulý mesiac privodil svalové zranenie a Deschamps ho preto nenominoval do reprezentácie. Oznámil, že jeho hráčovi chýba príprava, keďže odohral príliš málo zápasov. Hviezdny útočník však potom nastúpil na ligový duel proti Villarrealu.

01 - Modified: 2024-10-03 05:17:00 - Feat.: - Title: V Poľsku zadržali dvoch kňazov kvôli obvineniam zo zneužívania detí 02 - Modified: 2024-10-01 20:28:40 - Feat.: - Title: Polícia v Štokholme preverovala správu o streľbe pred izraelským veľvyslanectvom, našla zbraň aj náboje 03 - Modified: 2024-09-10 10:23:08 - Feat.: - Title: Prevádzku letiska v Štokholme v noci znovu nakrátko obmedzili pre dron 04 - Modified: 2024-09-04 08:26:30 - Feat.: - Title: V škole neďaleko Štokholmu postrelili tínedžera 05 - Modified: 2024-09-03 15:16:59 - Feat.: - Title: Sťažnosti obvinených v kauze Fondu národného majetku zamietli. Rozhodla o tom Generálna prokuratúra
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
15. október 2024 13:11