StoryEditor

Hokejisti opäť Švédom nedali gól

23.08.2004, 00:00
Autor:
HNHNTASRTASR
Slovenská hokejová reprezentácia prehrala v prvom prípravnom stretnutí pred nadchádzajúcim Svetovým pohárom v Bratislave s tímom Švédska 0:2.

Slovenská hokejová reprezentácia prehrala v prvom prípravnom stretnutí pred nadchádzajúcim Svetovým pohárom v Bratislave s tímom Švédska 0:2. Švédi umnou defenzívou nepúšťali Slovákov do veľkých šancí, navyše im dobre zachytal brankár Tellqvist. O víťazstve troch koruniek rozhodli Daniel Sedin a Markus Näslund. Slováci nedali Švédom gól v druhom zápase v rade, keď na svetovom šampionáte v Ostrave sa vzajomný súboj skončil remízou 0:0.
Ján Filc (tréner SR): Tento zápas znesie aj kritickejšie pohľady, aj keď bolo vidieť, že je začiatok sezóny a hráči mali skorší nástup do prípravy ako sú zvyknutí. Stretnutie malo dobré tempo a intenzitu. Škoda, že nám zlyhal pušný prah, navyše sme súpera pustili v úvode na koňa. Moja premiéra na lavičke po dvoch rokoch nebola jednoduchá. Najmä v závere mi ju skomplikovali rozhodcovia vylúčením Demitru ako aj zranenie Handzuša.
Hardy Nilsson (tréner Švédska): Vidieť, že to bol prvý zápas pre oboch súperov. Som spokojný s priebehom hry i tempom stretnutia. V prvom stretnutí sezóny sa oba tímy dopustili veľkého množstva chýb smerom dopredu i dozadu. Dalo sa to očakávať. Mali sme dostatok šancí na skórovanie. Po prvom stretnutí tréner nemôže byť kritický k svojmu tímu. Sme radi, že sme mohli hrať na Slovensku a že tohto súpera nemáme v skupine.
SR -- Švédsko 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Góly:
3. D. Sedin (Norström, H. Sedin), 24. Näslund (Sundin), rozhodcovia: Jonák (SR), Lärking (Švéd.) -- Halecký (SR), Karlberg (Švéd.), vylúčení na 2 min.: 10:10, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 8 000 divákov.
SR: Lašák (31. Staňa) -- Lintner, Chára, Višňovský, Štrbák, Majeský, Suchý, Obšut, Mezei -- Hossa, Demitra, Nagy -- Bondra, Stümpel, Gáborík -- Šatan, Handzuš, Bartečko -- Radivojevič, Hlinka, Országh
Švédsko: Tellqvist -- Johnsson, Lidström, Norström, Ragnarsson, Tjarnqvist, Öhlund -- Alfredsson, Sundin, Modin -- Näslund, Pahlsson, Johansson -- D. Sedin, H. Sedin, Zetterberg -- Axelsson, Jönsson, Nilson

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
04. máj 2024 22:02