StoryEditor

Luxemburskú drámu rozhodol Mertiňák

07.04.2003, 00:00

Na zápas druhého kola prvej skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára proti Luxembursku nastúpili zverenci nehrajúceho kapitána Miloslava Mečířa proti domácemu tímu bez dvoch opôr Karola Kučeru a Dominika Hrbatého. O výsledku dramatického stretnutia rozhodla až posledná dvojhra, v ktorej Michal Mertiňák zdolal Mika Scheidweilera 3:1 na sety.
Pozíciu slovenskej jednotky v Luxembursku potvrdil Karol Beck (72. v Entry rebríčku), ktorý splnil papierové predpoklady najlepšie postaveného hráča v rebríčku ATP Tour a v oboch dvojhrách zvíťazil bez straty setu. Prvý bod získal pre Slovensko v piatok, keď zdolal Gillesa Kremera (1 334) hladko 6:3, 6:4, 6:2. "Súper nemal čo stratiť, dosť riskoval, ale v tých dôležitejších bodoch buď pokazil on, alebo som ja zahral dobre. Ani raz som si neprehral servis," pochválil sa rodák zo Zvolena, ktorý vyrovnával na 1:1 na zápasy. Predtým totiž debutant Michal Mertiňák (342) podľahol výborne podávajúcej domácej jednotke Gillomovi Müllerovi (270.) 5:7, 3:6, 6:7 (6:8). V sobotňajšej štvorhre pôsobil zohratejším a istejším dojmom domáci pár Gilles Müller, Mike Scheidweiler, ktorý v troch setoch (7:5, 7:5, 6:4) zdolal našu dvojicu Karol Beck, Igor Zelenay a získal dôležitý druhý bod. "Luxemburčania zahrali dobre, boli istejší, lepšie returnovali a boli tiež agresívnejší na sieti. Nám chýbalo trochu viac dobrých returnov, veľa šancí pri ich podaní sme nemali," priznal nehrajúci kapitán slovenského tímu Miloslav Mečíř. O vyrovnávajúci bod Slovenska sa vo včerajšej úvodnej dvojhre postaral Beck, ktorý opäť bez straty setu bez problémov zvíťazil nad Müllerom 6:4, 6:4, 6:3. "Solídne som servoval a dobre som returnoval Müllerov ľavácky servis, dostal som ho trošku do nervozity. Začal robiť chyby a dokázal som ho preto brejknuť. Svoj servis som si vždy podržal a to rozhodlo v každom sete. Aj keď som nastupoval za stavu 1:2, nervózny som nebol," povedala slovenská jednotka v tomto stretnutí, ktorá potom netrpezlivo sledovala počínanie svojho kolegu Michala Mertiňáka v boji o rozhodujúci tretí bod. Ten síce prehral s Mikom Scheidweilerom (314) úvodný set 4:6, ale v ďalšom priebehu hry už bol pánom na kurte a získal tretí bod. Napriek nepriaznivému vývoju Slovensko predsa len postúpilo do baráže o postup do Svetovej skupiny.
Výsledky
Davisov pohár -- 2. kolo 1. skupiny euro-africkej zóny: Luxembursko -- SLOVENSKO 2:3 (Müller -- Mertiňák 7:5, 6:3, 7:6 (6), Kremer -- Beck 3:6, 4:6, 2:6, Müller, Scheidweiler -- Beck, Zelenay 7:5, 7:5, 6:4, Müller -- Beck 4:6, 3:6, 3:6, u Davisov Pohár -- štvrťfinále: Francúzsko -- Švajčiarsko 2:3, Španielsko -- Chorvátsko 5:0, Švédsko -- Austrália 0:5, Argentína -- Rusko 4:0.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
29. september 2024 04:20