StoryEditor

Costa v Paríži uteká pred "hrobárovou lopatou"

05.06.2003, 00:00

Neuveriteľné výkony predvádza na grandslamovom tenisovom turnaji French Open (celková dotácia 13,04 mil. eur) obhajca prvenstva Alberto Costa, ktorý opäť doslova ušiel hrobárovi z lopaty. Španielsky tenista vo štvrťfinálovom zápase s krajanom Tommym Robredom prehrával už 0:2 na sety, ale po tretí raz na turnaji (!) sa dokázal s touto neľahkou situáciou vyrovnať a nakoniec zvíťaziť. Pre Costu to bol na tohtoročnom Roland Garros z piatich odohratých duelov už štvrtý päťsetový. "Hral som môj najlepší tenis. Z toho, že som vyhral štyri päťsetové zápasy, som sám prekvapený. Vôbec to tak nevyzerá, no naozaj sa cítim dosť unavený. Ďalší zápas sa pokúsim zvládnuť oveľa jednoduchšie," povedal šťastný Albert Costa, ktorý odpor o sedem rokov mladšieho súpera vo vôbec prvom vzájomnom súboji definitívne zlomil úspešným brejkmi v piatom (za stavu 2:2) a siedmom geme (4:2) rozhodujúceho dejstva.
Vo včerajších štvrťfinálových stretnutiach ženskej štvorhry sa predstavili tri slovenské tenistky. Do semifinále podľa očakávania postúpila Daniela Hantuchová, keď spolu s Američankou Chandou Rubinovou bez problémov zdolali pár Jelena Bovinová, Alicia Moliková (Rus./Austr.) 6:3, 6:1. Súperom slovensko-americkej dvojice v boji o postup do finále bude lepší z dvojice Ruanová-Pascualová, Suarezová (1-Šp./Arg.) -- Husárová, Schettová (11-SR, Rak.). Tento zápas sa včera skončil po uzávierke HN. Štvrťfinále bolo konečnou stanicou pre Henrietu Nagyovú, ktorá spolu so Slovinkou Majou Matevžičovou nestačili na druhú najvyššie nasadenú dvojicu Kim Clijstersová, Ai Sugijamová (Belg./Jap.) a podľahli im v dvoch setoch 2:6, 5:7. Dvadsaťštyriročná rodáčka z Nových Zámkov účasťou medzi osmičkou najlepších párov na parížskej antuke zopakovala svoje maximum vo štvorhre na grandslamovom podujatí, keď predtým bola vo štvrťfinále v roku 2002 na US Open so Švajčiarkou Emmanuelle Gagliardiovou a vo Wimbledone 2001 s Chorvátkou Ivou Majoliovou.
VÝSLEDKY
Dvojhra mužov -- štvrťfinále: A. Costa (9-Šp.) -- Robredo (28-Šp.) 2:6, 3:6, 6:4, 7:5, 6:2
Štvorhra žien -- štvrťfinále: HANTUCHOVÁ, Rubinová (9-SR/USA) -- Bovinová, Moliková (Rus./Austr.) 6:3, 6:1, Clijstersová, Sugijamová (2-Belg./Jap.) -- NAGYOVÁ, Matevžičová (SR/Slovin.) 6:2, 7:5, Blacková, Lichovcevová (4-Zimb./Rus.) -- Dechyová, Loitová (12-Fr.) 6:4, 7:6 (1)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
23. apríl 2024 13:56