TASR/AP
StoryEditor

Kontroverzný verdikt Saganovi neublíži, vyjde z toho ešte pozitívne, myslí si marketingový expert

05.07.2017, 08:53

Aj bývalí špurtéri sú na strane Slováka. „Vyjde z toho ešte pozitívne. On aj jeho tím,“ tvrdí pre HN expert na športový marketing.

Bol diskvalifikovaný z najslávnejších cyklistických pretekov preto, že sa udržal na bicykli. Takto vníma kontroverzné vylúčenie Petra Sagana z Tour de France po incidente s Markom Cavendishom väčšina cyklistickej verejnosti. Ale na stranu dvojnásobného majstra sveta sa obrátilo aj mnoho súčasný aj bývalý elitných špurtérov.

Je to smutná správa a nešťastné rozhodnutie. Podľa mňa to nebolo na diskvalifikáciu, stávajú sa aj horšie incidenty,“ povedal pre HN Matej Vyšňa, mediálny manažér nášho elitného cyklistu.

 Finančne si nepohorší

Na Tour de France sú každoročne tak mizerné odmeny pre pretekárov a jednotlivé tímy, že diskvalifikáciou Peter Sagan a nemecká stajňa Bora-Hansgrohe si finančne moc nepohorší. Veď za celkový triumf v boji o zelený dres je prémia 25–tisíc eur a Slovák v priemere vyjazdí za celé tri týždne okolo 80–tisíc.

Expert na športový marketing Roman Krajniak si skôr myslí, že táto udalosť nášho cyklistu a jeho nový tím zviditeľní. „Vyjdú z toho ešte pozitívne obzvlášť potom, čo je väčšina ohlasov ohľadom incidentu na ich strane. Možno ešte niekoľko dní sa celá udalosť bude riešiť po celom svete. Hovorí sa, že aj negatívna reklama je reklame. Ale všetko nasvedčuje tomu, že táto je dokonca pozitívna,“ konštatuje Krajniak.

Nepamätá si, že by v histórií Tour de France bolo voči niektorej z najväčších hviezd pretekov takto radikálne zakročené. „Možno existuje ešte niečo na spôsob odvolania sa voči verdiktu rozhodcov. Bora má pár hodín na to, aby sa pokúsila celú nešťastnú udalosť zvrátiť,“ hovorí Krajniak.

 Otázky ohľadom otázok

Podľa neho najviac na diskvalifikácií slovenského cyklistu stratí samotná Tour de France. „On je v posledných rokoch jediným pútačom pre fanúšikov. Ani držiteľovi žltého dresu sa nedostáva toľko pozornosti a nie je toľkokrát v akcií ako Sagan. A to nehovorím preto, že je Slovák,“ tvrdí expert na športový marketing.

Zaujímavé bude sledovať, ako sa s celou situáciou vysporiada televízna stanica Eurosport. Tá má totiž v tomto ročníku unikátny projekt s názvom Ask Sagan. Po každej etape odpovedá rodák zo Žiliny na otázky fanúšikov, ktoré sú mu zasielané v priebehu každej etapy.

Ak by v tomto projekte pokračovali aj po jeho vylúčení, tak by to malo nevídanú sledovanosť. Tie otázky by boli naozaj zaujímavé, no a ešte pikantnejšie môžu byť aj odpovede diskvalifikovaného Sagana,“ dodal Krajniak. Či bude Tour de France definitívne bez Petra Sagana bude jasné až dnes o 13.00 hod., keď je na programe štart piatej etapy v mestečku Vittel.

01 - Modified: 2024-04-03 22:06:46 - Feat.: - Title: "Je čas zasadnúť opäť do sedla." Sagan začal po operácii trénovať 02 - Modified: 2024-03-19 13:50:00 - Feat.: - Title: KVÍZ Viete, ktoré známe osobnosti si kúpili druhý domov a kde? Otestujte sa! 03 - Modified: 2024-02-23 13:28:51 - Feat.: - Title: Peter Sagan musel podstúpiť operáciu. Má problémy so srdcom a bude musieť vynechať preteky 04 - Modified: 2023-11-26 20:53:47 - Feat.: - Title: Sagan vyhral tretí ročník charitatívneho podujatia Beking v Monaku 05 - Modified: 2023-10-27 09:36:00 - Feat.: - Title: Pod vianočným stromčekom zlacnený bicykel? Biznis s týmto tovarom je v kríze, prídu výpredaje
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 15:23